Borsós párizsi saláta – a finom vacsora

A párizsi nem tartozik a kedvenc ételeink közé, és a baráti társaság körében is rengeteg kritika illette. Én is gyakran hallom, hogy gyerekkorunkban minden finomabb és jobb volt, de arra is emlékszem, hogy odavoltunk a borsós párizsi salátáért. Ezt a kis falu boltjában is mérték a hűtőpultnál, de anyukám is rendszeresen készítette. Én félretettem az előítéleteket és vettem egy jó adag párizsit, amiből elkészítettem ezt a pompás kis vacsorát. Hát mit mondjak, visszaköszöntek az otthoni gyerekkori ízek. Friss, otthon készített kiflit tálaltam a jól kihűlt és összeért salátához. Mindenki tetszését elnyerte, és nem utoljára készítettem el.

Hozzáadta:, 5.6.2017
Kategória: Saláták
Recept Borsós párizsi saláta – a finom vacsora

Hozzávalók

250 gpárizsi
1 dbkisebb hagyma
3 dbcsemegeuborka
185 gkonzervborsó (leszűrve)
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálworcester szósz
ízlés szerint só, bors
4 ev. kanálmajonéz

Elkészítés menete

  1. A párizsit vékonyra szeleteljük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd egy szűrőre tesszük és forrásban lévő vízzel leforrázzuk (ezzel kicsit enyhíthetjük a hagyma csípősségét).
  3. Az uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. A salátát hűtőbe tesszük, majd másnap friss kiflivel tálaljuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL