TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Borsós párizsi saláta – a finom vacsora
Borsós párizsi saláta – a finom vacsora
Recept Borsós párizsi saláta – a finom vacsora
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   5.6.2017

Borsós párizsi saláta – a finom vacsora

A párizsi nem tartozik a kedvenc ételeink közé, és a baráti társaság körében is rengeteg kritika illette. Én is gyakran hallom, hogy gyerekkorunkban minden finomabb és jobb volt, de arra is emlékszem, hogy odavoltunk a borsós párizsi salátáért. Ezt a kis falu boltjában is mérték a hűtőpultnál, de anyukám is rendszeresen készítette. Én félretettem az előítéleteket és vettem egy jó adag párizsit, amiből elkészítettem ezt a pompás kis vacsorát. Hát mit mondjak, visszaköszöntek az otthoni gyerekkori ízek. Friss, otthon készített kiflit tálaltam a jól kihűlt és összeért salátához. Mindenki tetszését elnyerte, és nem utoljára készítettem el.

Alapanyagok
250 g
párizsi
1 db
kisebb hagyma
3 db
csemegeuborka
185 g
konzervborsó (leszűrve)
1 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
worcester szósz
ízlés szerint só, bors
4 ev. kanál
majonéz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A párizsit vékonyra szeleteljük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd egy szűrőre tesszük és forrásban lévő vízzel leforrázzuk (ezzel kicsit enyhíthetjük a hagyma csípősségét).
  3. Az uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük.
  4. A salátát hűtőbe tesszük, majd másnap friss kiflivel tálaljuk.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása