Borsós párizsi saláta – a finom vacsora

Hozzáadta: Viki78, 5.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta
A párizsi nem tartozik a kedvenc ételeink közé, és a baráti társaság körében is rengeteg kritika illette. Én is gyakran hallom, hogy gyerekkorunkban minden finomabb és jobb volt, de arra is emlékszem, hogy odavoltunk a borsós párizsi salátáért. Ezt a kis falu boltjában is mérték a hűtőpultnál, de anyukám is rendszeresen készítette. Én félretettem az előítéleteket és vettem egy jó adag párizsit, amiből elkészítettem ezt a pompás kis vacsorát. Hát mit mondjak, visszaköszöntek az otthoni gyerekkori ízek. Friss, otthon készített kiflit tálaltam a jól kihűlt és összeért salátához. Mindenki tetszését elnyerte, és nem utoljára készítettem el.
Hozzáadta: Viki78, 5.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta
ALAPANYAGOK
- A párizsit vékonyra szeleteljük.
- A hagymát apróra vágjuk, majd egy szűrőre tesszük és forrásban lévő vízzel leforrázzuk (ezzel kicsit enyhíthetjük a hagyma csípősségét).
- Az uborkát apró kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük.
- A salátát hűtőbe tesszük, majd másnap friss kiflivel tálaljuk.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL