Borsos sertésoldalas tört burgonyával és tükörtojással
A borsos sertésoldalas tört burgonyával és tükörtojással szerintem egy tökéletes, laktató fogás az egész családnak. Igaz, erre kicsit készülni kell, mert a csont nélküli oldalas szeleteket előző nap érdemes borsba és olajba bepácolni. A mindkét oldalán megpirított hússzeleteket alufóliába csomagoljuk, majd a sütőben 12 percig sütjük. A végeredmény egy tökéletesen puha, finom és ízletes hússzelet, amihez nagyon passzol a petrezselymes tört burgonya és a tükörtojás.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 23.8.2017
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 cm vastag sertésoldalas szeletek csont nélkül
2 kv. kanáegész tarkabors
2 ev. kanálolaj
só
olaj vagy zsír
alufólia
- A húst kicsit kiklopfoljuk, épp hogy csak kicsit puhuljon, majd a szélét bevagdossuk. A borsot mozsárban durvára törtjük, beledörzsöljük a húsba, olajjal meglocsoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Egy vas serpenyőben zsírt hevítünk, majd a hús mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután megsózzuk, majd áttesszük a hússzeleteket az alufóliára, becsomagoljuk, majd rátesszük a sütőrácsra és 170 fokon 12 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, kicsomagoljuk, és megvárjuk, míg a hús kicsit kihűl.
- Tört burgonyával és tükörtojással tálaljuk.
Szerző: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karé jako minutka se šťouchanými brambory a vejcem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karé ako minútka s popučenými zemiakmi a vajcom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Minutensteaks vom Schwein mit gestampften Kartoffeln und Spiegelei an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS