Borsos sertésoldalas tört burgonyával és tükörtojással

A borsos sertésoldalas tört burgonyával és tükörtojással szerintem egy tökéletes, laktató fogás az egész családnak. Igaz, erre kicsit készülni kell, mert a csont nélküli oldalas szeleteket előző nap érdemes borsba és olajba bepácolni. A mindkét oldalán megpirított hússzeleteket alufóliába csomagoljuk, majd a sütőben 12 percig sütjük. A végeredmény egy tökéletesen puha, finom és ízletes hússzelet, amihez nagyon passzol a petrezselymes tört burgonya és a tükörtojás.

Hozzáadta:Alexa96, 23.8.2017
Kategória: Főételek
Borsos sertésoldalas tört burgonyával és tükörtojással

Hozzávalók

1 cm vastag sertésoldalas szeletek csont nélkül
2 kv. kanáegész tarkabors
2 ev. kanálolaj
olaj vagy zsír
alufólia

Elkészítés menete

  1. A húst kicsit kiklopfoljuk, épp hogy csak kicsit puhuljon, majd a szélét bevagdossuk. A borsot mozsárban durvára törtjük, beledörzsöljük a húsba, olajjal meglocsoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Egy vas serpenyőben zsírt hevítünk, majd a hús mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután megsózzuk, majd áttesszük a hússzeleteket az alufóliára, becsomagoljuk, majd rátesszük a sütőrácsra és 170 fokon 12 percig sütjük.
  3. Kivesszük a sütőből, kicsomagoljuk, és megvárjuk, míg a hús kicsit kihűl.
  4. Tört burgonyával és tükörtojással tálaljuk.

                                                                                                                Szerző: Naďa I. (Rebeka)