Bortésztás sütemény almával

Recept Bortésztás sütemény almával
KÜLDÖTT KÉPEK

Különleges, finom almás sütemény, amit biztos mindenki megkedvel. Igen, boros tésztából készült, méghozzá fehérborosból. Én szárazbort választottam, mert szerintem a tészta a cukortól kellően édes. Az alma elsősorban a tésztájába került, de a tetejére kerülő krémbe is került. A díszítés már rajtunk múlik, ez lehet egy szem szőlő, de bármilyen más gyümölccsel is fantasztikus. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

350 grétesliszt
100 gporcukor
1 csomagsütőpor
100 g vaj
3 dbtojás
140 mltej
200 mlfehérbor
600 galma

Öntet:

200 galma
120 mlvíz
2 kv. kanálkukoricakeményítő
60 gporcukor
200 gtejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, a tejet és a bort. Eldolgozzuk.
  2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a tésztához.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kihűtjük.
  4. Az öntethez az almát meghámozzuk és lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vízzel felöntjük és forrástól számított 15 percig főzzük. Hozzáadjuk egy kevés vízben elkevert keményítőt, kb. egy percig ezzel is főzzük, majd levesszük a lángról. Elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a tésztára. Ízlés szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás