TopReceptek.hu Ünnepek Halloween Boszorkányujj sütemény
Boszorkányujj sütemény
Recept Boszorkányujj sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.11.2016

Boszorkányujj sütemény

Az tagadhatatlan, hogy ez a süti szorosan összefügg Halloween éjszakákával, azért október 31. előtt is után is el lehet készíteni. Nekem a kislányom volt hivatalos egy buliba, és megkért, hogy készítsem el a boszorkányujj süteményt. Gondolkodás nélkül eleget tettem neki, és biztos vagyok benne, hogy nagy sikert aratott. Az elkészítése egyáltalán nem megerőltető, a végeredmény pedig, hát, szerintem kicsit gusztustalan, de ha a gyerekeknek ez kell, akkor nincs apelláta.

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
105 g
porcukor
1 db
vaníliacukor
300 g
margarin

Továbbá szükségünk lesz:

tisztított fehér mandula (forrásban lévő vízbe dobjuk, és megtisztítjuk a barna héjtól)
piros színű lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egységes tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából kis darabokat szaggatunk ki, amit ujj alakúvá formázunk. Szerintem minél rondábbak és görbébbek az ujjak, annál jobb.
  3. Ehhez egy hosszú hengert formázunk, ezeket rátesszük a tepsire, kicsit lenyomkodjuk az ujjakat és késsel pedig beleformázzuk a „boszorkányrepedéseket” – ráncokat.
  4. Az ujjak végére mandulát teszünk.
  5. Az ujjakat barnulásik sütjük 200 fokon, 15-18 percig.
  6. Miután az ujjak megsültek, óvatosan eltávolítjuk a mandulát, majd lekárral visszatapasztjuk. Már kész is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása