Boszorkányujj sütemény

Az tagadhatatlan, hogy ez a süti szorosan összefügg Halloween éjszakákával, azért október 31. előtt is után is el lehet készíteni. Nekem a kislányom volt hivatalos egy buliba, és megkért, hogy készítsem el a boszorkányujj süteményt. Gondolkodás nélkül eleget tettem neki, és biztos vagyok benne, hogy nagy sikert aratott. Az elkészítése egyáltalán nem megerőltető, a végeredmény pedig, hát, szerintem kicsit gusztustalan, de ha a gyerekeknek ez kell, akkor nincs apelláta.

Hozzáadta:, 21.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Boszorkányujj sütemény

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
105 gporcukor
1 dbvaníliacukor
300 gmargarin
Továbbá szükségünk lesz:
tisztított fehér mandula (forrásban lévő vízbe dobjuk, és megtisztítjuk a barna héjtól)
piros színű lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egységes tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztából kis darabokat szaggatunk ki, amit ujj alakúvá formázunk. Szerintem minél rondábbak és görbébbek az ujjak, annál jobb.
  3. Ehhez egy hosszú hengert formázunk, ezeket rátesszük a tepsire, kicsit lenyomkodjuk az ujjakat és késsel pedig beleformázzuk a „boszorkányrepedéseket” – ráncokat.
  4. Az ujjak végére mandulát teszünk.
  5. Az ujjakat barnulásik sütjük 200 fokon, 15-18 percig.
  6. Miután az ujjak megsültek, óvatosan eltávolítjuk a mandulát, majd lekárral visszatapasztjuk. Már kész is.