Brokkoli tócsni

Egy újabb izgalmas lapcsánka recept. A brokkoli tócsni hasonlóan a többi zöldséges tócsnihoz, akkor az igazi, ha jó fűszeres (ahogy szeretjük), és jó ropogós. A recept nagyon sok változatban létezik, és akár diétásan is el lehet készíteni – ilyenkor a lisztet zabpehelylisztre cserélhetjük, és nem olajon, hanem sütőpapíron és sütőben készítjük. Én elsősorban fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalom, és ha nagyobb adagot készítek, akkor a hozzávalók mennyiségét duplázom, viszont a másik brokkolit karfiolra cserélem.

Hozzáadta:, 14.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Brokkoli tócsni

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 dbbrokkoli
1 dbtojás
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbnatúr joghurt (150 ml)
só, bors, ételízesítő (ízlés szerint)

Elkészítés menete

  1. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A kihűlt brokkolit villával pépesre nyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a joghurtot és a tojást. Sóval, esetleg borssal és ételízesítővel ízesítjük. Közepesen sűrű tésztát kell, hogy kapjunk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe. Korongokat formázunk, majd mindkét oldalát készre sütjük. Fokhagymás tejföllel, akár majonézzel is tálalhatjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának