TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Brokkoli tócsni
Brokkoli tócsni
Recept Brokkoli tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   14.9.2017

Brokkoli tócsni

Egy újabb izgalmas lapcsánka recept. A brokkoli tócsni hasonlóan a többi zöldséges tócsnihoz, akkor az igazi, ha jó fűszeres (ahogy szeretjük), és jó ropogós. A recept nagyon sok változatban létezik, és akár diétásan is el lehet készíteni – ilyenkor a lisztet zabpehelylisztre cserélhetjük, és nem olajon, hanem sütőpapíron és sütőben készítjük. Én elsősorban fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalom, és ha nagyobb adagot készítek, akkor a hozzávalók mennyiségét duplázom, viszont a másik brokkolit karfiolra cserélem.

Alapanyagok

Hozzávalók:

1 db
brokkoli
1 db
tojás
6 ev. kanál
búzafinomliszt
1 db
natúr joghurt (150 ml)
só, bors, ételízesítő (ízlés szerint)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
  2. A kihűlt brokkolit villával pépesre nyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a joghurtot és a tojást. Sóval, esetleg borssal és ételízesítővel ízesítjük. Közepesen sűrű tésztát kell, hogy kapjunk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe. Korongokat formázunk, majd mindkét oldalát készre sütjük. Fokhagymás tejföllel, akár majonézzel is tálalhatjuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása