Brokkolikrémleves parmezánnal

A brokkolikrémleves szintén olyan étel, amit nagyon-nagyon sokféle módon el lehet készíteni. Az én változatomba parmezán és bazsalikom kerül, a sűrítőanyag pedig a burgonya. Nem teszek bele sem tejszínt, sem tejfölt, viszont kerül bele fokhagyma. A fűszerek parmezán, só és bors, és persze maga a zöldség. Tálaláskor csak parmezánnal megszórom és bazsalikomlevéllel díszítem. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 10.7.2020
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Brokkolikrémleves parmezánnal

Hozzávalók

1 dbbrokkoli
ízlés szerint friss bazsalikom
3 ev. kanálparmezán
3 ev. kanálolívaolaj
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálbors
2 dbkisebb burgonya
2 gerezdfokhagyma

Elkészítés menete

  1. A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük.
  2. A fokhagymát vékonyra szereteljük, edényben, kevés olajon megpirítjuk – ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert az égett fokhagyma nem kellemes, elég keserű lesz tőle a leves.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott burgonyát, majd annyi vízzel felöntjük, hogy pont ellepje. A burgonyát puhára főzött.
  4. Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a brokkolit és kb. 5 percig főzzük.
  5. Ezután hozzáadjuk a bazsalikomlevelet. Mi nagyon szeretjük, de akinek ez nem szimpatikus, egész egyszerűen kihagyja. A brokkolit puhára főzzük.
  6. Amikor már a brokkoli is megpuhult, botmixerrel leturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk, parmezánnal ízesítjük.
  7. Tálaláskor tányérba szedjük, parmezánnal megszórjuk, bazsalikomlevéllel díszítjük.