Brokkolikrémleves

A brokkolikrémleves nálunk mindig egy nagy „adu ász”. Szerencsére gyorsan elkészül, főleg akkor, ha fagyasztott brokkolit használunk. Nálam sokszor van a fagyasztóban, pont arra az esetekre, amikor tényleg nagyon gyorsan szeretnék meleg ételt készíteni. Néha tejszínnel sűrítem, néha csak egy kanál tejfölt teszek a tetejére. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 5.6.2020
Kategória: Levesek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Brokkolikrémleves

Hozzávalók

350 gbrokkoli (fagyasztottat használtam, de a friss is tökéletes)
3 dbközepes burgonya
1 dbvöröshagyma
300 mlhabtejszín
50 gvaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
2 dbhúsleves kocka
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, majd felöntjük 1,5 l forrásban lévő vízzel. A brokkolit, ha friss, rózsáira szedjük, a vöröshagymát és burgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk. A húsleves kockát is mehet az edénybe.
  2. Amikor a burgonya már megpuhult, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk. Sózzuk és borsozzuk, természetesen ízlés szerint.
  3. Ízlés szerint tejszínnel is krémesíthetjük. Friss bagettel tálaljuk.