TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves
Recept Brokkolikrémleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A brokkolikrémleves nálunk mindig egy nagy „adu ász”. Szerencsére gyorsan elkészül, főleg akkor, ha fagyasztott brokkolit használunk. Nálam sokszor van a fagyasztóban, pont arra az esetekre, amikor tényleg nagyon gyorsan szeretnék meleg ételt készíteni. Néha tejszínnel sűrítem, néha csak egy kanál tejfölt teszek a tetejére. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   5.6.2020

Brokkolikrémleves

A brokkolikrémleves nálunk mindig egy nagy „adu ász”. Szerencsére gyorsan elkészül, főleg akkor, ha fagyasztott brokkolit használunk. Nálam sokszor van a fagyasztóban, pont arra az esetekre, amikor tényleg nagyon gyorsan szeretnék meleg ételt készíteni. Néha tejszínnel sűrítem, néha csak egy kanál tejfölt teszek a tetejére. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
brokkoli (fagyasztottat használtam, de a friss is tökéletes)
3 db
közepes burgonya
1 db
vöröshagyma
300 ml
habtejszín
50 g
vaj
3 ev. kanál
búzafinomliszt
2 db
húsleves kocka
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, majd felöntjük 1,5 l forrásban lévő vízzel. A brokkolit, ha friss, rózsáira szedjük, a vöröshagymát és burgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk. A húsleves kockát is mehet az edénybe.
  2. Amikor a burgonya már megpuhult, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk. Sózzuk és borsozzuk, természetesen ízlés szerint.
  3. Ízlés szerint tejszínnel is krémesíthetjük. Friss bagettel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása