Brokkolis kenő

A lilahagymával, fokhagymával, túróval és joghurttal készített brokkolis kenő nagyon izgalmas alapanyaga lehet egy finom vacsorának, uzsonnának vagy akár tízórainak. Az íze rendkívül finom, és még a diétás étrendbe is beleillik. Használhatjuk friss kenyérre kenve, magvas péksüteményekhez, tölthetünk vele sovány sonkákat, sörsonkákat, de akár főtt tojásokat. Egy-két szelet mozzarellát és koktélparadicsomot is tálalok hozzá.

Hozzáadta:Viki78, 16.9.2017
Kategória: Sós krémek
Brokkolis kenő

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbkisebb brokkoli
2 gerezdfokhagyma
1 dblilah agyma
túró
görög joghurt
só és bors

Elkészítés menete

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, puhára főzzük és a hagymával és fokhagymával együtt leturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, sózzuk és borsozzuk.
  3. Friss péksüteménnyel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vaření a pečení s láskou