Brownie mogyoróval és csokihabbal

Hozzáadta: TopPetra, 22.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Legjobb desszertek, Brownie
KÜLDÖTT KÉPEK
Kell ennél finomabb? Imádom, amikor a csokoládé nemcsak egy alapanyag, hanem az egyes rétegek elengedhetetlen kelléke. Ennél a mogyoróval és csokihabbal gazdagított brownie-nál a csoki egyenesen a tésztába és a lágy csokis habba is került. A kettő között húzódik meg az édes, cukros mogyoró, amitől még egy plusz élményt „biztosít” a süteményünk. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Legjobb desszertek, Brownie
ALAPANYAGOK
Brownie alap:
160 gétcsokoládé
100 gvaj
2 dbtojás
150 gkristálycukor
200 mlrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Mogyoró réteg:
200 gmogyoró
70 mlvíz
400 gkristálycukor
Csokihab:
300 mlhabtejszín
160 gétcsokoládé
2 dbtojássárga
100 mlkristálycukor
75 mlvíz
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tört étcsokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Kihűtjük.
- A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, belecsorgatjuk a csokoládés vajat és egységes masszává dolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20x20 cm-es tepsibe töltjük, 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- A mogyorós réteghez a cukrot a vízbe töltjük és elkezdjük hevíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a mogyorót. Elkeverjük, kihűtjük, majd leturmixoljuk.
- A habtejszín felét habbá verjük (150 ml). A másik felét edénybe töltjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Ügyeljünk arra, hogy a tejszín ne forrjon fel! A csokis habtejszínt kihűtjük.
- A 75 ml vizet edénybe töltjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tojássárgát és krémessé turmixoljuk. Hozzáadjuk a csokoládést habtejszínt, habbá verjük, majd a csokis és sima tejszínhabot egységes habbá keverjük.
- Az így kapott csokihabot két részre osztjuk. Az egyik felével megkenjük a tésztát, rászórjuk a diós keveréket, lefedjük a másik réteg habbal, végül a tetejét ízlés szerint mogyoróval díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS