TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Brownie Brownie mogyoróval és csokihabbal
Brownie mogyoróval és csokihabbal
Recept Brownie mogyoróval és csokihabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kell ennél finomabb? Imádom, amikor a csokoládé nemcsak egy alapanyag, hanem az egyes rétegek elengedhetetlen kelléke. Ennél a mogyoróval és csokihabbal gazdagított brownie-nál a csoki egyenesen a tésztába és a lágy csokis habba is került. A kettő között húzódik meg az édes, cukros mogyoró, amitől még egy plusz élményt „biztosít” a süteményünk. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   22.8.2020

Brownie mogyoróval és csokihabbal

Kell ennél finomabb? Imádom, amikor a csokoládé nemcsak egy alapanyag, hanem az egyes rétegek elengedhetetlen kelléke. Ennél a mogyoróval és csokihabbal gazdagított brownie-nál a csoki egyenesen a tésztába és a lágy csokis habba is került. A kettő között húzódik meg az édes, cukros mogyoró, amitől még egy plusz élményt „biztosít” a süteményünk. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Brownie alap:

160 g
étcsokoládé
100 g
vaj
2 db
tojás
150 g
kristálycukor
200 ml
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó

Mogyoró réteg:

200 g
mogyoró
70 ml
víz
400 g
kristálycukor

Csokihab:

300 ml
habtejszín
160 g
étcsokoládé
2 db
tojássárga
100 ml
kristálycukor
75 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tört étcsokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, belecsorgatjuk a csokoládés vajat és egységes masszává dolgozzuk.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 20x20 cm-es tepsibe töltjük, 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. A mogyorós réteghez a cukrot a vízbe töltjük és elkezdjük hevíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a mogyorót. Elkeverjük, kihűtjük, majd leturmixoljuk.
  5. A habtejszín felét habbá verjük (150 ml). A másik felét edénybe töltjük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Ügyeljünk arra, hogy a tejszín ne forrjon fel! A csokis habtejszínt kihűtjük.
  6. A 75 ml vizet edénybe töltjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tojássárgát és krémessé turmixoljuk. Hozzáadjuk a csokoládést habtejszínt, habbá verjük, majd a csokis és sima tejszínhabot egységes habbá keverjük.
  7. Az így kapott csokihabot két részre osztjuk. Az egyik felével megkenjük a tésztát, rászórjuk a diós keveréket, lefedjük a másik réteg habbal, végül a tetejét ízlés szerint mogyoróval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása