Brownie sajttorta málnával

Ez a süti az egyik nagy kedvencem! Ahogy a nevében is szerepel, a brownie és sajttorta krém tökéletes egyvelege, finom, friss málnával. Szerintem ennél kívánni sem lehet finomabbat! A süteményhez étcsokoládét használtam, édesítőt és mandulalisztet, így kicsivel kevesebb kalóriát tartalmaz és egészségesebb is. Remélem, ízleni fog! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 27.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Brownie sajttorta málnával

Hozzávalók

Tészta:
100 gcsokoládé
100 gvaj
2 dbtojás
30 gmandulaliszt
1 ev. kanálkakaó
Tetejére:
150 gPhiladelphia sajt natúr
100 gmascarpone
2 dbtojás
40 gcukornak megfelelő mennyiségű édesítő
1 ev. kanálcitromlé
100 gmálna

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és előkészítjük a 22x22 cm-es tepsit. Az alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor felolvadt, kissé kihűtjük. A tojásokat kézi robotgéppel jó habosra verjük majd belekeverjük a csokoládéba. Végül beledolgozzuk a mandulalisztet és a kakaót is.
  3. A tésztát beletesszük az előkészített sütőformába, majd 15 percig sütjük.
  4. A sajtokat krémesre dolgozzuk, hozzáadjuk a tojást, az édesítőt, a citromlevet.
  5. A krémet rákenjük a még forró csokoládés tésztára, rátesszük a málnát és további 25-30 perc alatt készre sütjük.