TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Színes leopárd szelet
Színes leopárd szelet
Recept Színes leopárd szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kinézetre is zseniális ez az édesség. Tökéletes gyerekzsúrokra.

TopPetra TopPetra    ·   28.12.2021

Színes leopárd szelet

Kinézetre is zseniális ez az édesség. Tökéletes gyerekzsúrokra.

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

200 ml
tej
25 g
kukoricakeményítő

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
100 g
kristálycukor
50 ml
olaj
1 db
narancs reszelt héja
1 csomag
vaníliacukor

Kakaós tésztához:

5 g
kakaó
1 ev. kanál
tej

Sötét tésztához:

15 g
kakaó
2 ev. kanál
tej

Kell még:

3,5 g
szárított élesztő
50 ml
tej
1 ev. kanál
búzafinomliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Az alappal kezdünk. 150 ml tejet felmelegítünk, elkeverjük benne a keményítőt. Sűrű kását főzünk, kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne keletkezzen bőr a tetején.
  2. Az élesztőt 50 ml langyos tejben elkeverjük a cukorral és a liszttel. Felfuttatjuk.
  3. Az alaphoz hozzáadjuk az élesztőt, majd belekerül a tésztához szükséges cukor, narancshéj, olaj, liszt és vaníliacukor. Sima állagú, nem tapadós tésztává dolgozzuk. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. Lefedjük, fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket ismét két részre osztjuk. Az egyik kicsihez hozzáadjuk az 1 evőkanál tejben elkevert kakaót, a másik kicsibe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben eldolgozott 15 g kakaót.
  5. Mindegyik tésztát 9 részre osztjuk, ezekből pedig golyókat formázunk. A világos és legsötétebb tésztát ovális alakúra nyújtjuk – olyan hosszúra, mint az a kenyérsütő tál, amiben sütni fogjuk. A legsötétebb tésztalap közepére tesszük a világosabb kakaós tésztahengert, becsomagoljuk, majd ez a kakaós csomagolt tésztaadag kerül a világos tésztába, amit szintén becsomagolunk. Így összesen 9 világos tésztahengert kapunk
  6. A hengereket sütőpapírral kibélelt kenyérsütő tálba tesszük, lefedjük, 1 órát kelesztjük.
  7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztahengerek tetejét tejjel megkenjük, betesszük a sütőbe. A hőfokot rögtön 170 fokra csökkentjük, 35-40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása