Az alappal kezdünk. 150 ml tejet felmelegítünk, elkeverjük benne a keményítőt. Sűrű kását főzünk, kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne keletkezzen bőr a tetején.
Az élesztőt 50 ml langyos tejben elkeverjük a cukorral és a liszttel. Felfuttatjuk.
Az alaphoz hozzáadjuk az élesztőt, majd belekerül a tésztához szükséges cukor, narancshéj, olaj, liszt és vaníliacukor. Sima állagú, nem tapadós tésztává dolgozzuk. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. Lefedjük, fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyiket ismét két részre osztjuk. Az egyik kicsihez hozzáadjuk az 1 evőkanál tejben elkevert kakaót, a másik kicsibe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben eldolgozott 15 g kakaót.
Mindegyik tésztát 9 részre osztjuk, ezekből pedig golyókat formázunk. A világos és legsötétebb tésztát ovális alakúra nyújtjuk – olyan hosszúra, mint az a kenyérsütő tál, amiben sütni fogjuk. A legsötétebb tésztalap közepére tesszük a világosabb kakaós tésztahengert, becsomagoljuk, majd ez a kakaós csomagolt tésztaadag kerül a világos tésztába, amit szintén becsomagolunk. Így összesen 9 világos tésztahengert kapunk
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztahengerek tetejét tejjel megkenjük, betesszük a sütőbe. A hőfokot rögtön 170 fokra csökkentjük, 35-40 percig sütjük.