TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Bundás csirkehús
Bundás csirkehús
Recept Bundás csirkehús
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.9.2020

Bundás csirkehús

A bundás hús szerintem igazán hálás étel. Az igaz, hogy a vonalakat nem kíméli, de cserébe laktató és nagyon-nagyon finom. Szerintem maga a bundás hús is háztól házra változik. Én szeretem a palacsintatésztánál talán kicsit sűrűbb tésztát, de találkoztam már olyan recepttel is, ahol a tészta olyan sűrű, hogy a husi nem süllyedt el benne, úgy kellett lenyomkodni. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
csirkemell
1 kv. kanál
2 db
tojás
6 ev. kanál
búzafinomliszt
120 ml
tej
2 ev. kanál
lenmag
2 ev. kanál
szezámmag
100 g
búzafinomliszt
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük (nekem 4 szelet lett öszzese), ha szükséges, akor óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A csirkemellek akár kicsit vastagabbak is lehetnek, a lényeg, hogy egyforma legyen minden szelet vastagsága.
  2. A tojást a tejjel együtt felverjük, eldolgozzuk a liszttel, csomómentesre, majd belekeverjük a magvakat. Mivel mindenki más állagú tésztát szeret, így itt is el lehet térni a hozzávalók mennyiségétől. Anyósom pl. imádja a jó tömény, sűrű tésztát, és ráadásul kétszer is panírozza a hússzeleteket – ez tényleg ízlés dolga.
  3. Az olajat edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Én annyi olajat használok, hogy azért ellepje a panírozott szeleteket.
  4. A szeleteket először lisztbe forgattam, majd a tésztába, végül az olajban aranyszínűre sütöttem.
  5. A megsült bundás husikat papírtörlőre tesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, majd tálaljuk. A burgonyapüré és friss saláta tökéletes!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása