Bundás csirkehús

A bundás hús szerintem igazán hálás étel. Az igaz, hogy a vonalakat nem kíméli, de cserébe laktató és nagyon-nagyon finom. Szerintem maga a bundás hús is háztól házra változik. Én szeretem a palacsintatésztánál talán kicsit sűrűbb tésztát, de találkoztam már olyan recepttel is, ahol a tészta olyan sűrű, hogy a husi nem süllyedt el benne, úgy kellett lenyomkodni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 13.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Bundás csirkehús

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbcsirkemell
1 kv. kanál
2 dbtojás
6 ev. kanálbúzafinomliszt
120 mltej
2 ev. kanállenmag
2 ev. kanálszezámmag
100 gbúzafinomliszt
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük (nekem 4 szelet lett öszzese), ha szükséges, akor óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A csirkemellek akár kicsit vastagabbak is lehetnek, a lényeg, hogy egyforma legyen minden szelet vastagsága.
  2. A tojást a tejjel együtt felverjük, eldolgozzuk a liszttel, csomómentesre, majd belekeverjük a magvakat. Mivel mindenki más állagú tésztát szeret, így itt is el lehet térni a hozzávalók mennyiségétől. Anyósom pl. imádja a jó tömény, sűrű tésztát, és ráadásul kétszer is panírozza a hússzeleteket – ez tényleg ízlés dolga.
  3. Az olajat edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Én annyi olajat használok, hogy azért ellepje a panírozott szeleteket.
  4. A szeleteket először lisztbe forgattam, majd a tésztába, végül az olajban aranyszínűre sütöttem.
  5. A megsült bundás husikat papírtörlőre tesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, majd tálaljuk. A burgonyapüré és friss saláta tökéletes!