Burgonya loksa édesen

Bizony vannak olyan napok, amikor az édeset kívánom. A csoki természetesen remek megoldás, de azért a főételek terén is lehet kreatív ötletekkel előállni. Nekem az egyik ilyen kreacáióm a burgonya loksa édesen, vagyis lekvárral megkenve, darált mákkal és porcukorral megszórva. Persze aki marad a klasszikus sós változatnál, annak sem kell bánkódnia, mert a sós töltelékek választéka is határtalan: házi csirkemájas kence vagy ragu, hagyma, savanyú káposzta, füstölt szalonna… Szerző: Milka

Hozzáadta:, 31.7.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Burgonya loksa édesen

Hozzávalók

1 kghéjában főtt burgonya
30 dkgfinomliszt
csipet só
lekvár
porcukor
vaj
darált mák

Elkészítés menete

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát henger alakúra formázzuk, felszeleteljük. Minden egyes kis szelet palacsinta nagyságúra formázunk, majd száraz serpenyőben mindkét felét megsütjük.
  3. A megsült loksákat vajjal vagy olajjal megkenjük, és már fogyaszthatjuk is. De akár lekvárral is megkenhetjük, majd mákkal és porcukorral megszórjuk, de tökéletes töltelék a csirkemájas kenő vagy ragu, savanyú káposzta füstölt apróra vágott füstölt hússal és szalonnával…