TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonya loksa mákkal
Burgonya loksa mákkal
Recept Burgonya loksa mákkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Burgonya loksa mákkal

Ha netán maradt tegnapról főtt burgonya, akkor az nem kell feltétlenül kidobni. Sőt, ha vajal és tejjel készült burgonyapürénk van, azt is fel lehet még használni. Csak liszt kell hozzá, a kapott tésztából pedig loksákat süthetünk. Ezeket meg már ízlés szerint tudjuk ízesíteni, például mákkal.

Alapanyagok
búzafinomliszt
vaj
mák
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Ha van maradék krumpli, akkor azt mikrózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amit a morzsolt krumpli elbír. Nem kell hozzá túl sok liszt, mert a tészta kemény lesz. Burgonyapürénél csak lisztet kell belekeverni. A friss burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd lisztet keverünk hozzá. Ízlés szerint sózhatjuk.
  2. Tésztává dolgozzuk, majd kb. 6 cm átmérőjű hengerré formázzuk. Ezt további 2,5-3 cm-es részekre osztjuk. Mindegyikből tésztakorongot formázunk, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A loksákat olvasztott vajjal megkenjük.
  4. Darált mákkal, porcukorral megszórjuk, de a tejfölös változat is zseniális.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása