Burgonya loksa mákkal

Recept Burgonya loksa mákkal

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha netán maradt tegnapról főtt burgonya, akkor az nem kell feltétlenül kidobni. Sőt, ha vajal és tejjel készült burgonyapürénk van, azt is fel lehet még használni. Csak liszt kell hozzá, a kapott tésztából pedig loksákat süthetünk. Ezeket meg már ízlés szerint tudjuk ízesíteni, például mákkal.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

búzafinomliszt
vaj
mák

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ha van maradék krumpli, akkor azt mikrózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amit a morzsolt krumpli elbír. Nem kell hozzá túl sok liszt, mert a tészta kemény lesz. Burgonyapürénél csak lisztet kell belekeverni. A friss burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd lisztet keverünk hozzá. Ízlés szerint sózhatjuk.
  2. Tésztává dolgozzuk, majd kb. 6 cm átmérőjű hengerré formázzuk. Ezt további 2,5-3 cm-es részekre osztjuk. Mindegyikből tésztakorongot formázunk, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A loksákat olvasztott vajjal megkenjük.
  4. Darált mákkal, porcukorral megszórjuk, de a tejfölös változat is zseniális.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás