Burgonya loksa mákkal
Ha netán maradt tegnapról főtt burgonya, akkor az nem kell feltétlenül kidobni. Sőt, ha vajal és tejjel készült burgonyapürénk van, azt is fel lehet még használni. Csak liszt kell hozzá, a kapott tésztából pedig loksákat süthetünk. Ezeket meg már ízlés szerint tudjuk ízesíteni, például mákkal.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021
Kategória: Előételek, falatkák, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
búzafinomliszt
só
vaj
mák
- Ha van maradék krumpli, akkor azt mikrózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amit a morzsolt krumpli elbír. Nem kell hozzá túl sok liszt, mert a tészta kemény lesz. Burgonyapürénél csak lisztet kell belekeverni. A friss burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd lisztet keverünk hozzá. Ízlés szerint sózhatjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové lokše posypané mákem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelpfannkuchen mit Mohn an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS