TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyagombóc
Burgonyagombóc
Recept Burgonyagombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   30.1.2017

Burgonyagombóc

A burgonyagombóc az egyik legkedvesebb köretem, amit húsokhoz tálalok. Ezekhez a gombócokhoz vegyesen használtam főtt és nyers burgonyát is. Mivel a nyers krumplit nagy lyukú reszelőn reszeltem le, a burgonyagombóc felületet kicsit „érdesebb” lett, de ezt mi így szeretjük. Anyukám például kis lyukú reszelőn reszeli le, de ez az ízén semmit sem változtat. Én egy kis vajjal és petrezselyemmel megszórva önmagában is fogyasztom. Annyira szeretem, hogy még húst sem kérek hozzá.

Alapanyagok
300 g
főtt burgonya
450 g
nyers burgonya
1 db
tojás
2 kv. kanál
só + 2 kv. kanál só a főzéshez
3 púpos ev. kanál
kukoricakeményítő
3 púpos ev. kanál
zsemlemorzsa
3 púpos ev. kanál
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 300 g burgonyát megpucolunk és sós vízben puhára főzünk, majd kihűtünk.
  2. A nyers burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a felesleges nedvességet kezünkkel kinyomjuk.
  3. A főtt burgonyát lereszeljük és hozzáadjuk a nyers burgonyához. Elkeverjük, a közepére egy mélyedést nyomunk és ebbe ütjük bele a tojást, beleszórjuk a keményítőt, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk.
  4. A krumplis masszát tésztává gyúrjuk, közben vizet forralunk (hozzáadjuk a sót is). A krumplis tésztából evőkanállal kiszaggatott adagokból kezünkkel golyókat formázunk.
  5. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük, és a gombócok nagyságától függően 12-15 percig főzzük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása