Loksa, avagy lepénykenyér burgonyás tésztából
Hozzáadva: 8.7.2017
A loksa, vagyis a lepénykenyér burgonyás tésztából tényleg zseniális találmány. Önmagában is fantasztikusan finom, de akár amolyan tartalmas sós palacsintaalapnak is használható. Kiváló hozzá a csirkemájas töltelék, jó sűrűn, de akár szaftos húsokkal is megtölthető. Egyik kedvenc töltelékem a pikáns chillis csirkemell loksába töltve, félbe hajtva, jó vastagon megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Házi főtt knédli tej és tojás nélkül
Hozzáadva: 8.7.2017
Egyszerű köret, egyszerű recept, ami szinte minden szaftos húsokhoz kiváló választás. Se tej, se tojás, csupán liszt, víz, cukor, só és élesztő. A tésztából formált knédliket készre főzzük, olajjal megkenjük, felszeleteljük és tálaljuk. Én nemcsak sertéshúshoz, hanem sült kacsához, sült libához is előszeretettel tálalom. Fantasztikus kiegészítője a párolt káposzta. Ha pedig édesre vágyunk, a tésztát megtölthetjük, és a tésztát vagy édes kis gombócokat gőz fölött készre pároljuk.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Cukkinis-szalonnás tócsni
Hozzáadva: 10.7.2017
A tócsni sose tartozott a diétás ételek köze, de annyira finom, hogy bár lehet egy kalóriabomba, mindig örömmel fogyasztom. Most, hogy beköszöntött a nyár és egyes zöldségekhez is olcsóbban lehet hozzájutni, kipróbáltam a cukkinis-szalonnás tócsnit. Valami csodás. Ropogós, ízletes, friss zöldséggel laktató főétel. A tésztájához 3 evőkanál lisztet adtam, ez pont elég volt ahhoz, hogy felvegye a nedvességet és összefogja a tésztát. A cukkinit a „kinyomodás” előtt nem sóztam be, csak simán, reszelést követően kinyomkodtam a levét.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE