TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel
Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel
Recept Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A hirtelen ránktörő éhség egy gonosz kis ördög, és ráadásul nem mindig elégszik meg a hűtőben és éléskamrában található alapanyagokkal. A legutóbbi ilyen alkalom során kívántam meg a krumplipalacsintát, és el is készítettem a burgonyapalacsintát snidlinggel és petrezselyemzölddel. A recept nagyon egyszerű, és nem is kell hozzá annyi idő. Én a burgonyát nagyon apróra vágtam, így gyorsan megfőtt, áttörtem, hozzáadtam a nedves és száraz hozzávalókat, majd sütés közben megszórtam a zöldfűszerekkel. Elismerem, nem villámgyors, de megérte a fáradozást.

Viki78    ·   6.5.2017

Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel

A hirtelen ránktörő éhség egy gonosz kis ördög, és ráadásul nem mindig elégszik meg a hűtőben és éléskamrában található alapanyagokkal. A legutóbbi ilyen alkalom során kívántam meg a krumplipalacsintát, és el is készítettem a burgonyapalacsintát snidlinggel és petrezselyemzölddel. A recept nagyon egyszerű, és nem is kell hozzá annyi idő. Én a burgonyát nagyon apróra vágtam, így gyorsan megfőtt, áttörtem, hozzáadtam a nedves és száraz hozzávalókat, majd sütés közben megszórtam a zöldfűszerekkel. Elismerem, nem villámgyors, de megérte a fáradozást.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

5 db
kisebb burgonya
270 ml
tej
270 g
búzafinomliszt
4 gerezd
fokhagyma
3 db
tojás
1 kv. kanál
kristálycukor
olaj
snidling
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, mintha burgonyapürét készítenénk:
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a cukrot, a lisztet, a meleg tejet, 3 evőkanál olajat. Ízlés szerint sózzuk, alaposan elkeverjük és a kész tésztát 20 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ráteszünk egy adag burgonyás tésztát. Apróra vágott snidlinggel és petrezselyemzölddel megszórjuk. A krumplipalacsinták mindkét felét aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása