Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel

Recept Burgonyapalacsinta snidlinggel és petrezselyemzölddel
KÜLDÖTT KÉPEK

A hirtelen ránktörő éhség egy gonosz kis ördög, és ráadásul nem mindig elégszik meg a hűtőben és éléskamrában található alapanyagokkal. A legutóbbi ilyen alkalom során kívántam meg a krumplipalacsintát, és el is készítettem a burgonyapalacsintát snidlinggel és petrezselyemzölddel. A recept nagyon egyszerű, és nem is kell hozzá annyi idő. Én a burgonyát nagyon apróra vágtam, így gyorsan megfőtt, áttörtem, hozzáadtam a nedves és száraz hozzávalókat, majd sütés közben megszórtam a zöldfűszerekkel. Elismerem, nem villámgyors, de megérte a fáradozást.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

5 dbkisebb burgonya
270 mltej
270 gbúzafinomliszt
4 gerezdfokhagyma
3 dbtojás
1 kv. kanálkristálycukor
olaj
snidling
petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, mintha burgonyapürét készítenénk:
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a cukrot, a lisztet, a meleg tejet, 3 evőkanál olajat. Ízlés szerint sózzuk, alaposan elkeverjük és a kész tésztát 20 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ráteszünk egy adag burgonyás tésztát. Apróra vágott snidlinggel és petrezselyemzölddel megszórjuk. A krumplipalacsinták mindkét felét aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás