Burgonyás-borsós krémleves

Recept Burgonyás-borsós krémleves

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Levesek, Krémleves, Borsó, Hüvelyesek

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Burgonyás-borsós krémlevesRecept Burgonyás-borsós krémleves

Egészséges, frissítő, laktató krémleves. A tejszín lágyítja az ízeket, de testesebbé is teszi az összhatást. Akár el is hagyható, ízlés dolga. Szerző: Romcax

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Burgonyás-borsós krémlevesRecept Burgonyás-borsós krémleves

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Levesek, Krémleves, Borsó, Hüvelyesek

ALAPANYAGOK

Kb. 400 gkockára vágott burgonya
1 dbnagyobb vöröshagyma
Ízlés szerintsó és bors
1 lalaplé
150 mlfőzőtejszín
Kevés vaj és olaj pirításhoz
Ízlés szerintfokhagyma
Kb. 300 gfagyasztott borsó (ízlés szerint több)
Ízlés szerintkockára vágott és pirított füstölt hús
Friss petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az olaj és vaj keverékén lepirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, pár percig együtt pirítjuk, majd az alaplével felöntjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet. Amikor a burgonya már majdnem puha, hozzáadjuk a fagyasztott borsót. További 5 percig főzzük.
  3. Leturmixoljuk, majd a tejszínt hozzáadjuk.
  4. Tálaljuk, tetejére pirított füstölt húst tehetünk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás