Burgonyás-brokkolis krokett

Főétel vagy köret? Jó kérdés, mert nálunk a burgonyás-brokkolis krokett főételnek és köretnek is megállja a helyét. A krokett kívülről jó ropogós, főleg akkor, ha dupla panírba teszem, a belseje pedig lágy, krémes, puha. Ez nemcsak a zöldségeknek, hanem a sajtnak is köszönhető. Ideális húsokhoz, rántott zöldségekhez, de önmagában is nagyon finom! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 13.2.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Burgonyás-brokkolis krokett

Hozzávalók

Szükségünk lesz (kb. 10 darabhoz):
250 gburgonya
250 gbrokkoli
1 dbtojás
150 greszelt sajt
bors
Panírhoz:
1 dbtojás
finomliszt
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés menete

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lágy, csomómentes kása állagúra törjük.
  2. A brokkolirózsákat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a burgonyához. Alaposan eldolgozzuk, a brokkolinak össze kell jó alaposan törnie.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A masszából megformázzuk a kroketteket, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Akár kétszer is megismételhetjük a panírozást, ettől még roppanósabb lesz.
  5. Forró olajban aranyszínűre sütjük