Egyszerű tepsis egytálétel
Hozzáadva: 26.2.2017
Néha megesik, hogy nem tudok kellő mennyiségű időt szentelni a főzésnek, és ilyenkor használom ki azokat a remek kis recepteket, amikkel aránylag gyorsan finom ebéd vagy vacsora varázsolható az asztalra. Az egyszerű tepsis egytálétel nem más, mint gyorsan megpirított husi (kockára vagy csíkokra vágott csirkemell esetemben) egy sütőtálba dobva kedvenc zöldségeimmel és félpuhára főtt burgonyával, felöntve egy kis alaplével (ha nincs, húsleveskocka vízben feloldva is tökéletesen megteszi). Az egészet a sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a hús meg nem puhul.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Klasszikus burgonyasaláta
Hozzáadva: 20.1.2018
A klasszikus burgonyasaláta számos módon lehet tökéletes eleme az étkezésnek. Köretként rántott húsokhoz vagy egyéb húsokhoz/fasírtokhoz, főételként jó nagy szelet kenyérrel, töltelékként sonkatekercsekbe, vagy alapként szebbnél szebb és finomabbnál finomabb hidegtálakhoz. Azon lehet vitatkozni, mit is jelent a klasszikus, mi ezt a receptet használjuk, és ezt az ízvilágot szoktuk meg. A majonéz lehet bolti vagy otthon készített, és a csemegeuborka levét is felhasználhatjuk.
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Pikáns lecsós sertésragu tócsnival
Hozzáadva: 16.3.2017
Egy igazi férfias fogás, amit előszeretettel készítek a családnak. Kiadós, finom, pikáns, egyszerűen minden meg van benne, amivel le tudom venni a férjemet a lábáról. Mivel kicsit siettem, ezért bolti lecsót használtam a recepthez. Az eredeti recepthez képest kicsit módosítottam rajta és egy kevés ketchupot is adtam hozzá. A ragu szaftos, kicsit édes, mégis pikáns, tele finom zöldséggel. Köretnek tócsnit választottam, de rizzsel vagy akár burgonyapürével is tálalható. Ha majd nyár lesz, és olcsóbban jutok hozzá a friss paradicsomhoz és paprikához, na meg az időm is engedi, akkor biztos házi lecsóból készítem el.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Burgonyás-szalonnás káposzta
Hozzáadva: 5.1.2017
A burgonyás-szalonnás káposzta egy isteni egytálétel, aminek a receptjét még nagymamámtól tanultam. Köretként is megállja a helyét, de én és a családom önmagában fogyasztjuk. A hozzávalók mennyiségét mindig szemre határozom meg, és készítettem már savanyú káposztával is. Szerintem ez a recept egyszerűen elronthatatlan, és bár minden alkalommal változik az alapanyagok aránya, mindig isteni finom.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE