Burgonyás csirkemell egyetlen tepsiben

Ismét egy újabb remek recept, aminek az összeállítása nem vesz sok időt igénybe. A burgonyás csirkemell egyetlen tepsiben akkor kerül az asztalra, amikor nincs sok időm főzni. Egy kis tervezést igényel a dolog, ugyanis szeretem, ha a pác jól átjárja a húst. Többnyire előző nap pácolom be a csirkemellet, a tepsibe pedig másnap pakolom bele a burgonyát, a husit, a hagymát és a szalonnát. Kb. 1 óra alatt készre sül, addig pedig vígan rendet tudok rakni a konyhában, vagy éppen mással foglakozni.

Hozzáadta:Viki78, 2.6.2017
Kategória: Főételek
Burgonyás csirkemell egyetlen tepsiben

Hozzávalók

Pác:
2 ev. kanálketchup
2 ev. kanálmustár
1 ev. kanálszójaszósz
4 ev. kanálolaj
1 kv. kanálfokhagyma granulátum
ízlés szerint só, bors, chilli pehely
Kell még:
500 gcsirkemell
1 kgburgonya
2 dbvöröshagyma
100 gszalonna
200 mlvíz
ízlés szerint ételízesítő, őrölt kömény

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A páchoz a hozzávalókat elkeverjük, majd beletesszük a csirkemell csíkokat.
  2. Legalább 1 órát pácoljuk, de akár egy éjszakán át is maradhat a pácban.
  3. A burgonyát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, egy sütőtál aljára rákjuk, ételízesítővel és őrölt köménnyel megszórjuk.
  4. Rátesszük a pácolt csirkemell csíkokat.
  5. A tetejére rátesszük a felkarikázott hagymát, majd a szalonnával betakarjuk. Kevés vízzel felöntjük.
  6. 200 fokon kb. 1 órát sütjük.