Burgonyás-cukkinis tócsni

Ismét egy fantasztikus tócsni recept, ami megerősít abban, hogy ahány ház, annyi tócsni. Ezt a verziót barátnőmtől lestem el (én eddig vagy csak burgonyából, vagy csak simán cukkiniből készítettem). Azóta nagy kedvenc lett, és elég gyakran kerül az asztalra. A család nagyon szereti a jó nagy, legalább tenyérnyi nagyságú tócsnikat, most is eleget tettem ennek a kérésnek. Öröm volt nézni, ahogy a fiúk nekiestek és seperc alatt elfogyasztották.

Hozzáadta:, 9.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Burgonyás-cukkinis tócsni

Hozzávalók

6 dbburgonya
1 dbcukkini
3 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálmajoránna
1 kv. kanál
1 dbtojás
3-5 ev. kanálliszt (szükség szerint)

Elkészítés menete

  1. A burgonyát és a cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük, majd kis pihentetés után a felesleges nedvességet leöntjük.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a szükséges mennyiségű lisztet, majd sózzuk.
  3. A tésztából tenyérnyi tócsnikat formázunk a forró serpenyőben, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Blogom: Recepty Akeber