Burgonyás egytálétel darált hússal és savanyú káposztával

Recept Burgonyás egytálétel darált hússal és savanyú káposztával
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, miért, de nekem ez az egytálétel a gondtalan gyerekkort juttatja eszembe. Anyukám szokta készíteni, és mindig örömmel segítettem neki a konyhában. Szalonna, hagyma, burgonya, darált hús, savanyú káposzta – olyan tökéletes párosítás, amiből rossz már nem tud kisülni. Az elkészítése tényleg pofonyegyszerű, és amíg az étel sül, addig bátran nekiláthatunk kedvenc süteményünknek is.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

kb 1 kgdarált sertéshús
kb 1 kgburgonya
kb 1 kgsavanyú káposzta
kb 150 gszalonna
1 dbvöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
só, bors
köménymag
őrölt kömény
fűszerpaprika
olaj
tejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A szalonnát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és aprított fokhagymát. Pirítjuk, majd fűszerpaprikát is szórunk rá.
  2. Az így elkészített szalonnás-hagymás alapot hozzáadjuk a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aki szereti, köménymagot is adhat hozzá. Eldolgozzuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük. A felét egy nagyobb tepsi aljára tesszük, amit előtte olajjal kikentünk. A burgonyát sózzuk és borsozzuk, aki szereti, ezt őrölt köménnyel is megszórhatja. A burgonyára rákanalazzuk a darált húst, a húsra rápakoljuk a káposztát (ha túl savanyú, akkor előtte átmossuk). A káposztát befedjük a burgonya másik felével, ezt is ízesítjük (só, bors, őrölt kömény).
  4. Alufóliával lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
  5. Az alufóliát eltávolítjuk és további 30 percig sütjük.
  6. Tejföllel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás