Burgonyás falatkák gombás töltelékkel
A burgonyás tésztából készült burgonyás falatkákat gombás töltelékkel töltöttem még, és a végeredmény zseniális lett! Ha éppen maradt otthon egy kis burgonyapüré, akkor a tésztához azt is bátran felhasználhatjuk, nem kell kidobni. A megformázott, előkészített kis falatkákat sütés előtt felvert tojással megkentem, ettől gyönyörű színt kapott sütés közben. Fokhagymás tejföllel tálaltam, de bátran lehet hozzá más mártogatóst is készíteni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.2.2019
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
550 gbúzafinomliszt
250 mllangyos víz
5 dbburgonya
1 ev. kanálkristálycukor
csipet só
olaj sütéshez
250 ggomba
4 dbvöröshagyma (kisebb)
1 dbsárgarépa
1 kv. kanálélesztőpor
50 gvaj
tojás kenéshez
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové bochánky plněné houbami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové bochníky plnené hubami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ziemniaczane bułeczki nadziewane grzybami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelteig gefüllt mit Pilzen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS