Burgonyás falatkák gombás töltelékkel

A burgonyás tésztából készült burgonyás falatkákat gombás töltelékkel töltöttem még, és a végeredmény zseniális lett! Ha éppen maradt otthon egy kis burgonyapüré, akkor a tésztához azt is bátran felhasználhatjuk, nem kell kidobni. A megformázott, előkészített kis falatkákat sütés előtt felvert tojással megkentem, ettől gyönyörű színt kapott sütés közben. Fokhagymás tejföllel tálaltam, de bátran lehet hozzá más mártogatóst is készíteni.

Hozzáadta:, 22.2.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Burgonyás falatkák gombás töltelékkel

Hozzávalók

550 gbúzafinomliszt
250 mllangyos víz
5 dbburgonya
1 ev. kanálkristálycukor
csipet só
olaj sütéshez
250 ggomba
4 dbvöröshagyma (kisebb)
1 dbsárgarépa
1 kv. kanálélesztőpor
50 gvaj
tojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, eltávolítjuk a héját, majd amikor már kicsit kihűlt, kis lyukú reszelőn lereszeljük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Egy nagyobb tálba beleöntjük a langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt főtt burgonyát és a puha vajat. Eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet. A kész tésztát meleg helyen kb. fél órát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát vékonyra szeleteljük, a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket egy kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A tésztát vastagabbra nyújtjuk, az egyik felére tesszük, félbehajtjuk, majd felszeleteljük. A kis falatkákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. Felvert tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. Tejföllel tálaljuk.