Burgonyás gombóc füstölt hússal töltve, káposztaágyon

Recept Burgonyás gombóc füstölt hússal töltve, káposztaágyon

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez bizony nagyon laktató! Az egyik kedvencem, amit fő fogásként eszek, de néha köretnek is tálalom. Kiadós étel, nem kíméli a vonalakat, de cserébe lakta és személetlenül finom! A burgonyás tésztát akár édesen is el tudjuk készíteni, ilyenkor a tésztájába gyümölcsöt csomagolok. Szerző: Lenulka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Burgonyás tészta:

800 gburgonya
300 grétesliszt
2 dbtojás
csipet
füstölt hús töltéshez

Káposzta:

500 gsavanyúkáposzta
1 dbvöröshagyma
Szükség szerintzsír

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát már előző nap héjában megfőzzük. Másnap a héját eltávolítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, tésztává dolgozzuk. A füstölt húst kockára vágjuk.
  2. A tésztából hengert formázunk, felszeleteljük, a kis adagokból kört formázunk, ebbe kerül a hús, becsomagoljuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, 15 percig főzzük.
  3. A káposztát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, zsíron megporítjuk. A káposztát leszűrjük, a pirított hagymával elkeverjük.
  4. A gombócokat káposztaágyon tálaljuk, pirított hagymával díszítésként megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás