TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás gombóc füstölt hússal töltve, káposztaágyon
Burgonyás gombóc füstölt hússal töltve, káposztaágyon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.1.2022

Burgonyás gombóc füstölt hússal töltve, káposztaágyon

Ez bizony nagyon laktató! Az egyik kedvencem, amit fő fogásként eszek, de néha köretnek is tálalom. Kiadós étel, nem kíméli a vonalakat, de cserébe lakta és személetlenül finom! A burgonyás tésztát akár édesen is el tudjuk készíteni, ilyenkor a tésztájába gyümölcsöt csomagolok. Szerző: Lenulka

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Burgonyás tészta:

800 g
burgonya
300 g
rétesliszt
2 db
tojás
csipet
füstölt hús töltéshez

Káposzta:

500 g
savanyúkáposzta
1 db
vöröshagyma
Szükség szerint
zsír
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát már előző nap héjában megfőzzük. Másnap a héját eltávolítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, tésztává dolgozzuk. A füstölt húst kockára vágjuk.
  2. A tésztából hengert formázunk, felszeleteljük, a kis adagokból kört formázunk, ebbe kerül a hús, becsomagoljuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, 15 percig főzzük.
  3. A káposztát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, zsíron megporítjuk. A káposztát leszűrjük, a pirított hagymával elkeverjük.
  4. A gombócokat káposztaágyon tálaljuk, pirított hagymával díszítésként megszórhatjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept