TopReceptek.hu Péksütemények Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér
Recept Burgonyás kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.3.2020

Burgonyás kenyér

Ha már unjuk a bolti fehér vagy rozsos kenyeret, akkor mindenképp érdemes megpróbálkozni a finom, házi burgonyás kenyérrel. Az elkészítése nem nagy kihívás és kezdők is nehézség nélkül megbirkóznak vele. Csupán pár hozzávaló kell hozzá, ami pedig az extra, az a puhára főtt és lereszelt burgonya. Sütéshez jénai tálat használtam. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
finomliszt
1 kocka
élesztő
1 kv. kanál
cukor
400 ml
langyos víz
3 db főtt
burgonya
3 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, a közepére mélyedést nyomunk, beleszórjuk a sót.
  2. 200 ml langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a liszten kialakított lyukba, hozzáadjuk a reszelt főtt burgonyát, majd sima állagú tésztát gyúrunk. Ha a tészta túlságosan kemény vagy sűrű, akkor adhatunk még hozzá vizet. Ha pedig túlságosan híg, akkor liszttel tudunk rajta javítani.
  3. A tésztát lefedjük és 20 percig kelesztjük.
  4. 20 perc után adhatunk hozzá magvakat, pl. köményt. A tésztát sütőpapírral kibélelt jénai tálba áttesszük és további 30 percig kelesztjük. A tetejét bevagdossuk, majd mehet is a sütőbe.
  5. 270 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük (vagy a legmagasabb fokozaton, amit a sütőn be lehet állítani). 15 perc után a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 55 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása