Burgonyás kenyér

Recept Burgonyás kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 28.3.2020

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha már unjuk a bolti fehér vagy rozsos kenyeret, akkor mindenképp érdemes megpróbálkozni a finom, házi burgonyás kenyérrel. Az elkészítése nem nagy kihívás és kezdők is nehézség nélkül megbirkóznak vele. Csupán pár hozzávaló kell hozzá, ami pedig az extra, az a puhára főtt és lereszelt burgonya. Sütéshez jénai tálat használtam. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.3.2020

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgfinomliszt
1 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor
400 ml langyos víz
3 db főttburgonya
3 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, a közepére mélyedést nyomunk, beleszórjuk a sót.
  2. 200 ml langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a liszten kialakított lyukba, hozzáadjuk a reszelt főtt burgonyát, majd sima állagú tésztát gyúrunk. Ha a tészta túlságosan kemény vagy sűrű, akkor adhatunk még hozzá vizet. Ha pedig túlságosan híg, akkor liszttel tudunk rajta javítani.
  3. A tésztát lefedjük és 20 percig kelesztjük.
  4. 20 perc után adhatunk hozzá magvakat, pl. köményt. A tésztát sütőpapírral kibélelt jénai tálba áttesszük és további 30 percig kelesztjük. A tetejét bevagdossuk, majd mehet is a sütőbe.
  5. 270 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük (vagy a legmagasabb fokozaton, amit a sütőn be lehet állítani). 15 perc után a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 55 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás