TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Burgonyás lepény
Burgonyás lepény
Recept Burgonyás lepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Sós finomság a mindennapokra. Savanyú levesekhez is nagyon illik.

TopPetra TopPetra    ·   17.5.2022

Burgonyás lepény

Sós finomság a mindennapokra. Savanyú levesekhez is nagyon illik.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

kb. 200 g
rétesliszt
1/2 kocka
élesztő
1 db
fokhagyma
150 g
sonka vagy füstölt hús
2 bögre
tej
3 db
nagyobb burgonya
1/4 bögre
olaj
3 db
tojás
só, bors, majoranna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát kis lyukú reszelőn tálba reszeljük, sózzuk. Érdemes kicsit sósabbra készíteni a burgonyát.
  2. Hozzáadjuk a tojást, majd a többi hozzávalót is: először a felfuttatott élesztőt, majd jöhet a liszt, fokhagyma zúzva, kockára vágott sonka, olaj, további fűszerek.
  3. Tésztává dolgozzuk, a tepsit kikenjük, liszttel beszórjuk, a tésztát pedig a tepsibe tesszük.
  4. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása