Burgonyás lepény

Recept Burgonyás lepény

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022

Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Sós finomság a mindennapokra. Savanyú levesekhez is nagyon illik.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022

Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

kb. 200 grétesliszt
1/2 kockaélesztő
1 dbfokhagyma
150 gsonka vagy füstölt hús
2 bögretej
3 dbnagyobb burgonya
1/4 bögreolaj
3 dbtojás
só, bors, majoranna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát kis lyukú reszelőn tálba reszeljük, sózzuk. Érdemes kicsit sósabbra készíteni a burgonyát.
  2. Hozzáadjuk a tojást, majd a többi hozzávalót is: először a felfuttatott élesztőt, majd jöhet a liszt, fokhagyma zúzva, kockára vágott sonka, olaj, további fűszerek.
  3. Tésztává dolgozzuk, a tepsit kikenjük, liszttel beszórjuk, a tésztát pedig a tepsibe tesszük.
  4. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás