TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Burgonyás lepény
Burgonyás lepény
Recept Burgonyás lepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Burgonyás lepény

A burgonyás lepény egy finom nassolni való! Mártogatóshoz is tökéletes, egyszerű és nagyszerű. Az egyik legfinomabb burgonyás lepény amit valaha ettem! Ha készítem, legalább 2 tepsivel, de még így is gyorsan elkapkodják, még melegében.

80 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
380 g
rétesliszt
20 g
élesztő
380 ml
tej
csipet cukor
250 g
burgonya
1 db
tojás
1 ev. kanál
majoránna
6 gerezd
fokhagyma
2 db
szafaládé
2 ev. kanál
zsír
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és egy kávéskanál lisztet. Az egészet jól elkeverjük, és megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. A kovászhoz hozzáadjuk a lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt burgonyát, tojást, majoránnát, zúzott fokhagymát, apróra vágott szafaládét, végül sózzuk, borsozzuk. Az egész tésztát alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát egy konyharuhával lefedjük, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Egy tepsit zsírral kikenünk, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Miután a sütő már elég forró, beleöntjük a tésztát és a sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

 

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása