Burgonyás lepény

A burgonyás lepény egy finom nassolni való! Mártogatóshoz is tökéletes, egyszerű és nagyszerű. Az egyik legfinomabb burgonyás lepény amit valaha ettem! Ha készítem, legalább 2 tepsivel, de még így is gyorsan elkapkodják, még melegében.

Hozzáadta:, 21.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Burgonyás lepény

Hozzávalók

380 grétesliszt
20 gélesztő
380 mltej
csipet cukor
250 gburgonya
1 dbtojás
1 ev. kanálmajoránna
6 gerezdfokhagyma
2 dbszafaládé
2 ev. kanálzsír
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és egy kávéskanál lisztet. Az egészet jól elkeverjük, és megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. A kovászhoz hozzáadjuk a lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt burgonyát, tojást, majoránnát, zúzott fokhagymát, apróra vágott szafaládét, végül sózzuk, borsozzuk. Az egész tésztát alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát egy konyharuhával lefedjük, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Egy tepsit zsírral kikenünk, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Miután a sütő már elég forró, beleöntjük a tésztát és a sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.