Burgonyás lepény

Recept Burgonyás lepény

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A burgonyás lepény egy finom nassolni való! Mártogatóshoz is tökéletes, egyszerű és nagyszerű. Az egyik legfinomabb burgonyás lepény amit valaha ettem! Ha készítem, legalább 2 tepsivel, de még így is gyorsan elkapkodják, még melegében.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

380 grétesliszt
20 gélesztő
380 mltej
csipet cukor
250 gburgonya
1 dbtojás
1 ev. kanálmajoránna
6 gerezdfokhagyma
2 dbszafaládé
2 ev. kanálzsír
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és egy kávéskanál lisztet. Az egészet jól elkeverjük, és megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. A kovászhoz hozzáadjuk a lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt burgonyát, tojást, majoránnát, zúzott fokhagymát, apróra vágott szafaládét, végül sózzuk, borsozzuk. Az egész tésztát alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát egy konyharuhával lefedjük, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Egy tepsit zsírral kikenünk, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Miután a sütő már elég forró, beleöntjük a tésztát és a sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

 

 

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás