Burgonyás loksa

Recept Burgonyás loksa

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a finom kis serpenyős falatok sok lehetőséget rejtenek magukban. Szerintem az egyszerűségében a csoda. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kb. 1 kgegészben főtt burgonya
Kb. 300 gbúzafinomliszt
1 kávéskanál
Liszt szóráshoz, formázáshoz
Olvasztott vaj vagy zsír kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A főtt burgonyát lereszeljük, sóval és liszttel tésztává dolgozzuk. A kapott tészta kb. olyan, mint a knédli tésztája. Rugalmas, nem tapad.
  2. Kisebb adagokra osztjuk, lisztes felületen megformázzuk a korongokat, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ha már megjelentek az első, égett foltok, megfordíthatjuk.
  3. Miután megfordítottuk, vajjal vagy zsírral megkenjük. Ismét megfordítjuk, a fent lévő oldalát is megkenjük, felcsavarjuk, tányérra tesszük.
  4. Kiváló köret sűrű, tartalmas levesekhez, de önmagában is remek. Ha valaki édesen szereti, akkor lekvárral is megkenheti.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás