TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás loksa
Burgonyás loksa
Recept Burgonyás loksa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Burgonyás loksa

Ezek a finom kis serpenyős falatok sok lehetőséget rejtenek magukban. Szerintem az egyszerűségében a csoda. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Kb. 1 kg
egészben főtt burgonya
Kb. 300 g
búzafinomliszt
1 kávéskanál
Liszt szóráshoz, formázáshoz
Olvasztott vaj vagy zsír kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A főtt burgonyát lereszeljük, sóval és liszttel tésztává dolgozzuk. A kapott tészta kb. olyan, mint a knédli tésztája. Rugalmas, nem tapad.
  2. Kisebb adagokra osztjuk, lisztes felületen megformázzuk a korongokat, majd száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ha már megjelentek az első, égett foltok, megfordíthatjuk.
  3. Miután megfordítottuk, vajjal vagy zsírral megkenjük. Ismét megfordítjuk, a fent lévő oldalát is megkenjük, felcsavarjuk, tányérra tesszük.
  4. Kiváló köret sűrű, tartalmas levesekhez, de önmagában is remek. Ha valaki édesen szereti, akkor lekvárral is megkenheti.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása