Burgonyás-magvas kenyér

Szerencsém van, mert imádom a házi kenyeret, és örömmel készítem el a családnak. Mindig igyekszem kísérletezni és próbálkozni, ezért is választottam legutóbb a burgonyás-magvas kenyeret. A tésztája nagyon egyszerű, és miután a tésztát megdagasztottuk, nem marad más hátra, mint készre sütni. Kívül ropogós, belül puha, olyan, amilyennek a burgonyás kenyérnek lennie kell. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 25.5.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Burgonyás-magvas kenyér

Hozzávalók

1 kgfinomliszt
50 gélesztő
2 dbközepes burgonya
3 kv. kanál
kb. 350 mlvíz
ízlés szerint magvak

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére egy gödröt készítünk. A gödörbe beleöntjük a 200 ml langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 5 percig pihentetjük.
  2. Hozzáadjuk a megfőtt és lereszelt burgonyát, a sót, a kiválasztott magvakat és elkezdjük összedolgozni. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, éppen csak annyit, hogy kenyér állagú, egységes tésztát kapjunk, ami a tál szélétől már szépen leválik. Akár dagasztót is használjatunk.
  3. A tésztát lefedjük és 15 percig pihentetjük. A pihentetést követően megformázzuk a kenyeret, kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további fél órát pihentetjük.
  4. 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 60 percig sütjük.