Burgonyás-magvas kenyér

Recept Burgonyás-magvas kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 25.5.2020

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerencsém van, mert imádom a házi kenyeret, és örömmel készítem el a családnak. Mindig igyekszem kísérletezni és próbálkozni, ezért is választottam legutóbb a burgonyás-magvas kenyeret. A tésztája nagyon egyszerű, és miután a tésztát megdagasztottuk, nem marad más hátra, mint készre sütni. Kívül ropogós, belül puha, olyan, amilyennek a burgonyás kenyérnek lennie kell. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.5.2020

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgfinomliszt
50 gélesztő
2 dbközepes burgonya
3 kv. kanál
kb. 350 mlvíz
ízlés szerint magvak

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepére egy gödröt készítünk. A gödörbe beleöntjük a 200 ml langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 5 percig pihentetjük.
  2. Hozzáadjuk a megfőtt és lereszelt burgonyát, a sót, a kiválasztott magvakat és elkezdjük összedolgozni. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, éppen csak annyit, hogy kenyér állagú, egységes tésztát kapjunk, ami a tál szélétől már szépen leválik. Akár dagasztót is használjatunk.
  3. A tésztát lefedjük és 15 percig pihentetjük. A pihentetést követően megformázzuk a kenyeret, kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, további fél órát pihentetjük.
  4. 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 60 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás