Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli

Recept Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli

Hozzáadta: TopPetra, 27.10.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A rendhagyó ételek szerelmesei egyenesen imádni fogják ezt a finomságok. Tökéletes egytálétel, tele zöldséggel és egyéb finomsággal. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.10.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 gbrokkoli
4 dbnagyobb burgonya
4 gerezdfokhagyma
200 gszárított sonka
100 gparmezán
100 ggouda sajt
1 ev. kanálvaj a sütőtál kikenéséhez
150 mlhabtejszín
2 dbtojás
csipetszárított rozmaring és bazsalikom
ízlés szerintsó és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meghámozott burgonyát lobogó sós vízben kb. 8 percig főzzük, kihűtjük. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 3 percig főzzük.
  2. A brokkolit jeges vízbe tesszük, lecsepegtetjük.
  3. A sütőtálat vajjal kikenjük. A burgonyát felszeleteljük, ezzel béleljük ki a sütőtálat. Rászórjuk a kiválasztott fűszereket, 2 db aprított fokhagymával is ízesítjük. Rátesszük a kockára vágott sonka felét, a lecsepegtetett brokkolit, majd a brokkolira szórjuk a sonka másik felét. A tejszínt 2 tojással elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 2 zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a brokkolira.
  4. A parmezánt és gouda sajtot lereszeljük, tetejére szórjuk.
  5. 180 fokon 30 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás