TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli
Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli
Recept Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.10.2021

Burgonyás-sajtos-fokhagymás sült brokkoli

A rendhagyó ételek szerelmesei egyenesen imádni fogják ezt a finomságok. Tökéletes egytálétel, tele zöldséggel és egyéb finomsággal. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
500 g
brokkoli
4 db
nagyobb burgonya
4 gerezd
fokhagyma
200 g
szárított sonka
100 g
parmezán
100 g
gouda sajt
1 ev. kanál
vaj a sütőtál kikenéséhez
150 ml
habtejszín
2 db
tojás
csipet
szárított rozmaring és bazsalikom
ízlés szerint
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meghámozott burgonyát lobogó sós vízben kb. 8 percig főzzük, kihűtjük. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 3 percig főzzük.
  2. A brokkolit jeges vízbe tesszük, lecsepegtetjük.
  3. A sütőtálat vajjal kikenjük. A burgonyát felszeleteljük, ezzel béleljük ki a sütőtálat. Rászórjuk a kiválasztott fűszereket, 2 db aprított fokhagymával is ízesítjük. Rátesszük a kockára vágott sonka felét, a lecsepegtetett brokkolit, majd a brokkolira szórjuk a sonka másik felét. A tejszínt 2 tojással elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 2 zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a brokkolira.
  4. A parmezánt és gouda sajtot lereszeljük, tetejére szórjuk.
  5. 180 fokon 30 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása