TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás sült korongok
Burgonyás sült korongok
Recept Burgonyás sült korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A húshagyóknak és burgonya kedvelőinek biztosan kedvezni fog ez a recept. Nincs benne hús, az alapja a burgonya, amit aztán kedvünkre ízesíthetünk mindenféle finomsággal. Például zöldséggel, reszelt sajttal, zöldfűszerrel. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   15.5.2021

Burgonyás sült korongok

A húshagyóknak és burgonya kedvelőinek biztosan kedvezni fog ez a recept. Nincs benne hús, az alapja a burgonya, amit aztán kedvünkre ízesíthetünk mindenféle finomsággal. Például zöldséggel, reszelt sajttal, zöldfűszerrel. Szerző: Jaja

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
burgonya
150 g
reszelni való sajt
1 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
búzafinomliszt
2 db
tojás
Ízlés szerint
színes paprika
Ízlés szerint
Ízlés szerint
bors
Ízlés szerint
zöldfűszer
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a zúzott fokhagymát, egy evőkanál lisztet, végül a tojást.
  2. Ezután adtam hozzá a reszelt sajtot. Cheddarra esett a választásom, de ez ízlés dolga. Kedvünkre sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerrel is ízesíthetjük.
  3. Az alaposan eldolgozott masszából megformázzuk a kis lapos korongokat, majd forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása