Burgonyás-szalonnás káposzta

A burgonyás-szalonnás káposzta egy isteni egytálétel, aminek a receptjét még nagymamámtól tanultam. Köretként is megállja a helyét, de én és a családom önmagában fogyasztjuk. A hozzávalók mennyiségét mindig szemre határozom meg, és készítettem már savanyú káposztával is. Szerintem ez a recept egyszerűen elronthatatlan, és bár minden alkalommal változik az alapanyagok aránya, mindig isteni finom.

Hozzáadta:Babu27, 5.1.2017
Kategória: Főételek
Burgonyás-szalonnás káposzta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
bors
búzafinomliszt sűrítéshez
füstölt hús
szalonna
burgonya

Elkészítés menete

  1. A káposztát lereszeljük vagy késsel vékonyra vágjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, erre rakjuk rá a káposztát és kevés vízzel felöntjük, majd a káposztát félkeményre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, hozzákeverjük egy kevés vízben csomómentesre kevert lisztet, majd a káposztát puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tetszés szerinti darabokra vágott füstölt húst és szalonnát.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd felszeleteljük. A krumplit elkeverjük a káposztával és egy sütőtálban 180 fokon 10 percig sütjük. Jó étvágyat!