TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Burgonyás-szalonnás káposzta
Burgonyás-szalonnás káposzta
Recept Burgonyás-szalonnás káposzta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   5.1.2017

Burgonyás-szalonnás káposzta

A burgonyás-szalonnás káposzta egy isteni egytálétel, aminek a receptjét még nagymamámtól tanultam. Köretként is megállja a helyét, de én és a családom önmagában fogyasztjuk. A hozzávalók mennyiségét mindig szemre határozom meg, és készítettem már savanyú káposztával is. Szerintem ez a recept egyszerűen elronthatatlan, és bár minden alkalommal változik az alapanyagok aránya, mindig isteni finom.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
bors
búzafinomliszt sűrítéshez
füstölt hús
szalonna
burgonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát lereszeljük vagy késsel vékonyra vágjuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, erre rakjuk rá a káposztát és kevés vízzel felöntjük, majd a káposztát félkeményre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, hozzákeverjük egy kevés vízben csomómentesre kevert lisztet, majd a káposztát puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tetszés szerinti darabokra vágott füstölt húst és szalonnát.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd felszeleteljük. A krumplit elkeverjük a káposztával és egy sütőtálban 180 fokon 10 percig sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása