Burgonyás-szalonnás korongok

Recept Burgonyás-szalonnás korongok

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb finomság, ami mártogatással főétel vagy nasi, de köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Nem kell hozzá minden, az alapja pedig a burgonyapüré. Sőt, ha maradt egy kevés püré, akkor akár azt is használni tudjuk. A pürét pirított hagymával és szalonnával is ízesítjük. A kellő állagot pedig keményítővel érjük el. Nem is marad más hátra, mint bő olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2020

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Burgonyapüré:

700 gburgonya
Szükség szerint vaj
Szükség szerint tejszín

Kell még:

1 dbvöröshagyma
200 gszalonna
1 ev. kanálvaj
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
6 ev. kanálkukoricakeményítő
1 dbtojássárga
Olaj sütéshez
Só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd ízlés szerint elkészítjük a burgonyapürét: csipet só, vaj és tejszín, az egészet krémesre, csomómentesre dolgozzuk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szalonnát. Amikor a szalonna már zsírjára sült, kihűtjük, és belekeverjük a burgonyapürébe.
  3. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tojássárgát és a keményítőt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tömény masszából hengert formázunk, majd ezt a hengert szeleteljük fel – így könnyeb elkészíteni a korongokat.
  4. Aki nagyon ropogósan szeretni, az zsemlemorzsába is forgathatja a korongokat. Bő olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás