TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyás-szalonnás korongok
Burgonyás-szalonnás korongok
Recept Burgonyás-szalonnás korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.11.2020

Burgonyás-szalonnás korongok

Egy újabb finomság, ami mártogatással főétel vagy nasi, de köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Nem kell hozzá minden, az alapja pedig a burgonyapüré. Sőt, ha maradt egy kevés püré, akkor akár azt is használni tudjuk. A pürét pirított hagymával és szalonnával is ízesítjük. A kellő állagot pedig keményítővel érjük el. Nem is marad más hátra, mint bő olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütni.

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Burgonyapüré:

700 g
burgonya
Szükség szerint vaj
Szükség szerint tejszín

Kell még:

1 db
vöröshagyma
200 g
szalonna
1 ev. kanál
vaj
2 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
6 ev. kanál
kukoricakeményítő
1 db
tojássárga
Olaj sütéshez
Só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd ízlés szerint elkészítjük a burgonyapürét: csipet só, vaj és tejszín, az egészet krémesre, csomómentesre dolgozzuk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szalonnát. Amikor a szalonna már zsírjára sült, kihűtjük, és belekeverjük a burgonyapürébe.
  3. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tojássárgát és a keményítőt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tömény masszából hengert formázunk, majd ezt a hengert szeleteljük fel – így könnyeb elkészíteni a korongokat.
  4. Aki nagyon ropogósan szeretni, az zsemlemorzsába is forgathatja a korongokat. Bő olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása