Burgonyasaláta sült húsokhoz

A burgonyasaláta nélkül elképzelhetetlenek a nagy összejövetelek, családi ünnepségek, lakomák. Mindenki másképp csinálja, mindenki máshogy ízesíti, mindenki más-más arányú zöldséget használ. Ez a burgonyasaláta az én verzió, amit rántott, sült húsokhoz is előszeretettel tálalok. Én inkább savanykásabban szeretem, egy kevés zellerrel, de természetesen a feltüntetett hozzávalókat mindenki kedve szerint módosíthatja.

Hozzáadta:, 8.12.2017
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Recept Burgonyasaláta sült húsokhoz

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
800 gsalátaburgonya
2 dbsárgarépa
1 dbkisebb fejérrépa
kis darab zeller
3 dbfőtt tojás
2 dbcsemegeuborka
1 dbmogyoróhagyma
1 dbborsókonzerv
4 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálecet
só, bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Mivel kicsi burgonyát használtam, kb. 12 percig kellett főznöm. A burgonyát ezután kihűtjük, a héját lehúzzuk és felkockázzuk. A répát és fehérrépát felkockázzuk, sós vízben kb. 7 percig főzzük (aki szereti a zellert, egy keveset adhat a zöldséghez).
  2. Amikor már majdnem kész a gyökérzöldség, a főzés vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a felkockázott hagymát.
  3. A főtt zöldséget leszűrjük és kihűtjük.
  4. A burgonyát és a zöldségeket (a leszűrt borsót is) nagyobb tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a majonézt, jó alaposan elkeverjük.
  5. Végül hozzáadjuk a kockára vágott tojást, uborkát, ízesítjük (én egy kevés uborka befőtt lét adtam hozzá), kihűtjük és tálaljuk.