Burgonyasüni, avagy sajtos sült burgonya

A mindennapi étkezéseket nemcsak az ízekkel, hanem a tálalással és az eredeti ötletekkel is fel lehet dobni. Egy ilyen ötlet a burgonyasüni, ami nem más, mint sajtos sült burgonya. Ez csupán annyiban különbözik a hasábburgonyától, hogy a hasábok rajta maradnak a burgonyán, a fűszereknek, vajnak és sajtnak köszönhetően pedig a megsült végeredmény finom és nagyon izgalmas. A gyerekeknek és felnőtteknek is biztos tetszeni fog, érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:, 21.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Sósak
Recept Burgonyasüni, avagy sajtos sült burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
9 dbburgonya
9 ev. kanálvaj
9 szeletGouda sajt
só, bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk. Éles késsel bevagdossuk, úgy, mintha vastagabb hasábburgonyát készítenénk. Ügyeljünk arra, hogy az alján legalább 1.5 cm vastag „talpat” ne vágjuk be, és hogy a burgonyákat be tudjuk állítani a tepsibe vagy sütőtálba.
  2. A burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőtába tesszük, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint akár őrölt pirospaprikával és chilli paprikával is megszórhatjuk, vagy kedvenc fűszerkeverékünkkel. Minden egyes burgonyára egy evőkanálnyi vajat és egy szelet sajtot teszünk.
  3. 180 fokon 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk