Burgonyatekercs sonkával és sajttal

Kipróbáltam, és azóta az egyik nagy kedvencem lett a sonkával és sajttal töltött burgonyatekercs! Imádom a burgonyát, a burgonyatésztát, és adta magát a dolog, hogy kipróbáljam. Aki dolgozott már burgonyatésztával, annak nem kell bemutatni. Itt az a lényeg, hogy a tészta formázható legyen, mégis megtartsa az alakját. Így könnyebben felcsavarható. A sütőben pedig a töltelékkel együtt tökéletesre sül.

Hozzáadta:, 4.3.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Burgonyatekercs sonkával és sajttal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gburgonya
1 dbtojás
200 gfinomliszt
30 gvaj
50 gparmezán
sonka
vékony sajtszeletek
só és bors

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Kása állagúra törjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt is.
  2. Amikor a püré elkészült, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Formázható burgonyás tésztát kell, hogy kapjunk, lágy tapintású, nem ragad. A tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, a tésztát kinyújtjuk, rátesszük a sonkát és a szeletelt sajtot, majd óvatosan felcsavarjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tekercset kihűtjük, felszeleteljük.
  • Megjegyzés: a liszt mennyisége hozzávetőleges, így érdemes óvatosan adagolni, és ha kell, akkor természetesen többet is adhatunk hozzá. Olyan tésztát kell kapni, ami formázható, megtartja az alakját, mégis könnyű vele dolgozni.

Forrás: Giallozafferano