TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgonyatekercs sonkával és sajttal
Burgonyatekercs sonkával és sajttal
Recept Burgonyatekercs sonkával és sajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kipróbáltam, és azóta az egyik nagy kedvencem lett a sonkával és sajttal töltött burgonyatekercs! Imádom a burgonyát, a burgonyatésztát, és adta magát a dolog, hogy kipróbáljam. Aki dolgozott már burgonyatésztával, annak nem kell bemutatni. Itt az a lényeg, hogy a tészta formázható legyen, mégis megtartsa az alakját. Így könnyebben felcsavarható. A sütőben pedig a töltelékkel együtt tökéletesre sül.

TopPetra TopPetra    ·   4.3.2020

Burgonyatekercs sonkával és sajttal

Kipróbáltam, és azóta az egyik nagy kedvencem lett a sonkával és sajttal töltött burgonyatekercs! Imádom a burgonyát, a burgonyatésztát, és adta magát a dolog, hogy kipróbáljam. Aki dolgozott már burgonyatésztával, annak nem kell bemutatni. Itt az a lényeg, hogy a tészta formázható legyen, mégis megtartsa az alakját. Így könnyebben felcsavarható. A sütőben pedig a töltelékkel együtt tökéletesre sül.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
burgonya
1 db
tojás
200 g
finomliszt
30 g
vaj
50 g
parmezán
sonka
vékony sajtszeletek
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Kása állagúra törjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt is.
  2. Amikor a püré elkészült, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Formázható burgonyás tésztát kell, hogy kapjunk, lágy tapintású, nem ragad. A tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, a tésztát kinyújtjuk, rátesszük a sonkát és a szeletelt sajtot, majd óvatosan felcsavarjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tekercset kihűtjük, felszeleteljük.
  • Megjegyzés: a liszt mennyisége hozzávetőleges, így érdemes óvatosan adagolni, és ha kell, akkor természetesen többet is adhatunk hozzá. Olyan tésztát kell kapni, ami formázható, megtartja az alakját, mégis könnyű vele dolgozni.

Forrás: Giallozafferano

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása