Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel

Recept Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Tényleg gyors ebéd, verhetetlen hozzávalókkal. A hús szaftos, és gyakorlatilag a körettel együtt készül el. A csirke több részét is használhatjuk, ízlés dolga. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

5 evőkanálolaj
5 gerezdfokhagyma
2 kávéskanálfűszerpaprika
1 kávéskanál
1 kávéskanálbors
1/2 kávéskanálpikáns fűszerpaprika
1 csészetejföl
6 darabcsirkerész (comb, csirkemell....)
2 dbparadicsom
800 gburgonya
2 evőkanálzöldfűszer, fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a sütőtálat előkészítjük.
  2. Az olajat, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, pikáns fűszerpaprikát, sót és borsot elkeverjük. A zöldfűszereket tejföllel keverjük el.
  3. A csirkét előkészítjük: megmossuk, megtisztítjuk, bőrét eltávolítjuk. Fűszeres tejföllel megkenjük, sütőtálba tesszük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedeljük, az előkészített olajjal elkeverjük, a csirkedarabok közé tesszük. Rátesszük a felszeletelt paradicsomot is.
  5. Lefedve sütjük 20 percig, majd a fedőt eltávolítjuk és további 20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás