TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel
Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel
Recept Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.5.2022

Burgonyával sült csirke paradicsommal és tejföllel

Tényleg gyors ebéd, verhetetlen hozzávalókkal. A hús szaftos, és gyakorlatilag a körettel együtt készül el. A csirke több részét is használhatjuk, ízlés dolga. Szerző: Triniti

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

5 evőkanál
olaj
5 gerezd
fokhagyma
2 kávéskanál
fűszerpaprika
1 kávéskanál
1 kávéskanál
bors
1/2 kávéskanál
pikáns fűszerpaprika
1 csésze
tejföl
6 darab
csirkerész (comb, csirkemell....)
2 db
paradicsom
800 g
burgonya
2 evőkanál
zöldfűszer, fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a sütőtálat előkészítjük.
  2. Az olajat, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, pikáns fűszerpaprikát, sót és borsot elkeverjük. A zöldfűszereket tejföllel keverjük el.
  3. A csirkét előkészítjük: megmossuk, megtisztítjuk, bőrét eltávolítjuk. Fűszeres tejföllel megkenjük, sütőtálba tesszük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, negyedeljük, az előkészített olajjal elkeverjük, a csirkedarabok közé tesszük. Rátesszük a felszeletelt paradicsomot is.
  5. Lefedve sütjük 20 percig, majd a fedőt eltávolítjuk és további 20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept