TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Burgundi cékla
Burgundi cékla
Recept Burgundi cékla
TopPetra TopPetra    ·   4.7.2021

Burgundi cékla

A húshagyó ételek is tudnak nagyon finomak lenni. Hús nélkül is lehet felejthetetlen fogásokat az asztalra varázsolni, és ennek remek példája ez a tökéletes burgundi cékla. Sok-sok zöldséggel. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
4 db
kisebb cékla
4 db
közepes sárgarépa
1 db
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
olívaolaj
Kakukkfű, friss ág vagy szárított
2 ev. kanál
sűrített paradicsom
1 ev. kanál
nádcukor
Ízlés szerint
só, bors
250 ml
száraz vörösbor
500 ml
zöldségalaplé
3 db
babérlevél
2 kv. kanál
kukoricakeményítő 1 ev. kanál vízben feloldva
10 db
csiperkegomba
2 db
salátahagyma
2 db
lilahagyma
2 ev. kanál
olívaolaj
1 ev. kanál
vaj
Ízlés szerint
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Wok-ban olajat heívtünk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor már üveges, belekerül a vékonyra szeletelt fokhagyma, a vékony csíkokra vagy szeletekre vágott cékla és a felkarikázott sárgarépa.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pár percig pirítjuk. Borral felöntjük.
  3. Amikor a bor több mint fele elpárolgott, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Kb. 50 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a keményítőt.
  4. A vajat és olívaolajat egy edényben felhevítjük, megpirítjuk rajta a saláta- és lilahagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott gombát. 15 percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a céklás alaphoz. Megkóstuljuk, ízesítjük.
  5. Tálaljuk, kenyérrel vagy kenyér nélkül is fogyaszthatjuk, akár magvakkal is megszórhatjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása