Burgundi cékla
A húshagyó ételek is tudnak nagyon finomak lenni. Hús nélkül is lehet felejthetetlen fogásokat az asztalra varázsolni, és ennek remek példája ez a tökéletes burgundi cékla. Sok-sok zöldséggel. Szerző: Nada I (Rebeka)
Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
4 dbkisebb cékla
4 dbközepes sárgarépa
1 dbvöröshagyma
4 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálolívaolaj
Kakukkfű, friss ág vagy szárított
2 ev. kanálsűrített paradicsom
1 ev. kanálnádcukor
Ízlés szerintsó, bors
250 mlszáraz vörösbor
500 mlzöldségalaplé
3 dbbabérlevél
2 kv. kanálkukoricakeményítő 1 ev. kanál vízben feloldva
10 dbcsiperkegomba
2 dbsalátahagyma
2 dblilahagyma
2 ev. kanálolívaolaj
1 ev. kanálvaj
Ízlés szerintsó, bors
- Wok-ban olajat heívtünk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor már üveges, belekerül a vékonyra szeletelt fokhagyma, a vékony csíkokra vagy szeletekre vágott cékla és a felkarikázott sárgarépa.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pár percig pirítjuk. Borral felöntjük.
- Amikor a bor több mint fele elpárolgott, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Kb. 50 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a keményítőt.
- A vajat és olívaolajat egy edényben felhevítjük, megpirítjuk rajta a saláta- és lilahagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és negyedekre vágott gombát. 15 percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a céklás alaphoz. Megkóstuljuk, ízesítjük.
- Tálaljuk, kenyérrel vagy kenyér nélkül is fogyaszthatjuk, akár magvakkal is megszórhatjuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Červená řepa po burgundsku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Červená repa po burgundsky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rote Bete nach Burgunder Art an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS