Búzadarából készült sonkás házi knédli

A búzadarából készült sonkás házi knédli a hagyományos knédli módosított és tovább gondolt változata. Búzadara, tej, víz, sonka, és mégis annyira finom! Tökéletes köret húsokhoz, szaftos ételekhez, sűrű gulyásokhoz. A knédli igaz pikantériáját a sonka adja.

Hozzáadta:Viki78, 15.10.2016
Kategória: Főételek
Búzadarából készült sonkás házi knédli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 mlvíz
250 mltej
250 gbúzadara
100 gvaj
3 dbtojás
100 gsonka
bors
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagúvá).
  2. Ezután a darát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ha a massza nem formázható kézzel, búzafinomliszttel sűríthető a massza.
  3. A darás-sonkás-tojásos-fűszeres keverékből kézzel golyókat formázunk, melyeket enyhén sós, forrásban lévő vízben 10 percet főzünk.
  4. A megfőtt golyókat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és egy kivajazott hőálló tálba tesszük.
  5. A golyókat/knédliket egy 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a knédlik arany színt nem kapnak. Jó étvágyat!