Búzadarából készült túrós korongok

A búzadarából készült túrós korongok egy nagyon közkedvelt előétel a családban. Nagy előnye, hogy a tésztája gyorsan elkészíthető, a megsült korongok pedig édesen és sósan is megállják a helyüket. Ha sósan készülnek, akkor egy kis pirított szalonnával és tejföllel kínálom, édes változatban pedig lekvárt vagy csokikrémet, esetleg Nutellát kínálok mellé. A tészta összeállítása nagyon gyors, a kisütéshez pedig kevés olajat használok.

Hozzáadta:, 29.5.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Recept Búzadarából készült túrós korongok

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 gtúró
100 gbúzadara
1 kv. kanál
2 dbtojás
olaj
búzadara szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A túrót lereszeljük, hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, majd belekeverjük a tojást. Tésztává dolgozzuk, majd kezünkkel kis adagokat szaggatunk ki. A falatnyi adagokból kis korongokat formázunk, a korongok tetejére pedig késsel bevagdossuk - rácsokat formázunk (mint a tepertős pogácsánál).
  2. Serpenyőben, egy kis olajon a korongok mindkét felét aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a felesleges zsiradékot leitatjuk, majd a korongokat búzadarába forgatjuk.
  3. Lekvárral, esetleg csokiszósszal tálaljuk.

Forrás: Vk