TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Búzadarából készült túrós korongok
Búzadarából készült túrós korongok
Recept Búzadarából készült túrós korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A búzadarából készült túrós korongok egy nagyon közkedvelt előétel a családban. Nagy előnye, hogy a tésztája gyorsan elkészíthető, a megsült korongok pedig édesen és sósan is megállják a helyüket. Ha sósan készülnek, akkor egy kis pirított szalonnával és tejföllel kínálom, édes változatban pedig lekvárt vagy csokikrémet, esetleg Nutellát kínálok mellé. A tészta összeállítása nagyon gyors, a kisütéshez pedig kevés olajat használok.

Babu27    ·   29.5.2017

Búzadarából készült túrós korongok

A búzadarából készült túrós korongok egy nagyon közkedvelt előétel a családban. Nagy előnye, hogy a tésztája gyorsan elkészíthető, a megsült korongok pedig édesen és sósan is megállják a helyüket. Ha sósan készülnek, akkor egy kis pirított szalonnával és tejföllel kínálom, édes változatban pedig lekvárt vagy csokikrémet, esetleg Nutellát kínálok mellé. A tészta összeállítása nagyon gyors, a kisütéshez pedig kevés olajat használok.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
túró
100 g
búzadara
1 kv. kanál
2 db
tojás
olaj
búzadara szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót lereszeljük, hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, majd belekeverjük a tojást. Tésztává dolgozzuk, majd kezünkkel kis adagokat szaggatunk ki. A falatnyi adagokból kis korongokat formázunk, a korongok tetejére pedig késsel bevagdossuk - rácsokat formázunk (mint a tepertős pogácsánál).
  2. Serpenyőben, egy kis olajon a korongok mindkét felét aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a felesleges zsiradékot leitatjuk, majd a korongokat pirított búzadarába forgatjuk.
  3. Lekvárral, esetleg csokiszósszal tálaljuk.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása