Búzadarából készült túrós korongok
A búzadarából készült túrós korongok egy nagyon közkedvelt előétel a családban. Nagy előnye, hogy a tésztája gyorsan elkészíthető, a megsült korongok pedig édesen és sósan is megállják a helyüket. Ha sósan készülnek, akkor egy kis pirított szalonnával és tejföllel kínálom, édes változatban pedig lekvárt vagy csokikrémet, esetleg Nutellát kínálok mellé. A tészta összeállítása nagyon gyors, a kisütéshez pedig kevés olajat használok.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 29.5.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
600 gtúró
100 gbúzadara
1 kv. kanálsó
2 dbtojás
olaj
búzadara szóráshoz
- A túrót lereszeljük, hozzáadjuk a búzadarát, sózzuk, majd belekeverjük a tojást. Tésztává dolgozzuk, majd kezünkkel kis adagokat szaggatunk ki. A falatnyi adagokból kis korongokat formázunk, a korongok tetejére pedig késsel bevagdossuk - rácsokat formázunk (mint a tepertős pogácsánál).
- Serpenyőben, egy kis olajon a korongok mindkét felét aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a felesleges zsiradékot leitatjuk, majd a korongokat pirított búzadarába forgatjuk.
- Lekvárral, esetleg csokiszósszal tálaljuk.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS