TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt
Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt
Recept Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Minél gyorsabb, annál jobb! Kis ügyeséggel tényleg 15 perc alatt elkészül. Az alap a háztartási keksz, amit csak ki kell csomagolni és egy réteget ráteszünk a tálcára. A darás réteg is nagyon gyorsan elkészül, és amíg a krémet hűtjük, szépen kemény habbá tudjuk verni a habtejszínt. HA a krémek elkészültek, szépen elkezdjük rétegezni, a tetejét pedig apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Szerző: Triniri

TopPetra TopPetra    ·   26.8.2018

Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt

Minél gyorsabb, annál jobb! Kis ügyeséggel tényleg 15 perc alatt elkészül. Az alap a háztartási keksz, amit csak ki kell csomagolni és egy réteget ráteszünk a tálcára. A darás réteg is nagyon gyorsan elkészül, és amíg a krémet hűtjük, szépen kemény habbá tudjuk verni a habtejszínt. HA a krémek elkészültek, szépen elkezdjük rétegezni, a tetejét pedig apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Szerző: Triniri

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 l
tej
200 ml
búzadara
150 ml
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
250 g
vaj
500 ml
habtejszín
400 g
háztartási keksz
mogyoró díszítéshez (vagy csokoládé ízlés szerint)
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
  1. A darát, cukrot, vaníliacukrot és tojást edénybe tesszük és elkeverjük. Felöntjük a tejjel, sűrű kását főzünk, amit kihűtünk (hideg vízbe is tehetjük az edényt, a vizet cseréljük, amint felmelegedett).
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha nem sikerül, adjunk hozzá habfixálót!
  3. A kihűlt darás masszába kézi robotgéppel vagy botmixerrel beledolgozzuk a vajat és krémes állagúra keverjük.
  4. Most, hogy a két krém elkészült, kezdhetjük a rétegezést. A háztartási kekszet tálcára tesszük, rákanalazzuk és elegyengetjük a darás krém felét, erre jön a tejszínhab fele, újabb réteg keksz, ismét a darás krém, végezetül pedig a habtejszín.
  5. A tetejét apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval/csokipasztillával díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása