Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt

Minél gyorsabb, annál jobb! Kis ügyeséggel tényleg 15 perc alatt elkészül. Az alap a háztartási keksz, amit csak ki kell csomagolni és egy réteget ráteszünk a tálcára. A darás réteg is nagyon gyorsan elkészül, és amíg a krémet hűtjük, szépen kemény habbá tudjuk verni a habtejszínt. HA a krémek elkészültek, szépen elkezdjük rétegezni, a tetejét pedig apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Szerző: Triniri

Hozzáadta:, 26.8.2018
Kategória: Sütés nélküli receptek, 15 perces receptek
Előkészítési idő:
Recept Búzadarás szelet sütés nélkül, 15 perc alatt

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 ltej
200 mlbúzadara
150 mlkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
250 gvaj
500 mlhabtejszín
400 gháztartási keksz
mogyoró díszítéshez (vagy csokoládé ízlés szerint)

Elkészítés menete

  1. A darát, cukrot, vaníliacukrot és tojást edénybe tesszük és elkeverjük. Felöntjük a tejjel, sűrű kását főzünk, amit kihűtünk (hideg vízbe is tehetjük az edényt, a vizet cseréljük, amint felmelegedett).Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha nem sikerül, adjunk hozzá habfixálót!
  3. A kihűlt darás masszába kézi robotgéppel vagy botmixerrel beledolgozzuk a vajat és krémes állagúra keverjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Most, hogy a két krém elkészült, kezdhetjük a rétegezést. A háztartási kekszet tálcára tesszük, rákanalazzuk és elegyengetjük a darás krém felét, erre jön a tejszínhab fele, újabb réteg keksz, ismét a darás krém, végezetül pedig a habtejszín.
  5. A tetejét apróra vágott mogyoróval vagy reszelt csokoládéval/csokipasztillával díszítjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról