Caffé latté szelet
Fenomenális kávés szelet tejszínhabbal, krémesen. Szerző: Nada
Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztaalap:
6 dbtojás
120 gporcukor
120 grétesliszt
2 evőkanálkakaó
1 evőkanálsütőpor
8 evőkanálforró víz
3 kávéskanálinstant kávé, kevés forró vízben felolfva
2 evőkanálolaj
Krém:
500 mltej
2 csomagCaffé Latte Premium (Dr.Oetker) pudingpor
3 evőkanálporcukor
3 evőkanálkristálycukor
2 kávéskanálinstant kávé
200 gvaj
2 evőkanálrum
200 gCréme fraiche
Kell még:
400 mlhabtejszín
- A tojást a cukorral és forró kávéval habosra verjük. A lisztet a kakaóval és sütőporral elkeverjük, tálba szitáljuk. Belekerül az olaj, a tojásos keverék, a forró víz.
- A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, kevés olajjal is meglocsoljuk, egyenletesen elkenjük rajta. Erre kerül a tészta, majd 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Kihűtjük.
- A krémhez a pudingporból, kristálycukorból és tejből pudingot főzünk, kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot. Végül belekerül az instant kávé, a rum és a Créme fraiche is. Egészen addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
- A krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Elegyengetjük.
- A tetejére tejszínhabot kenünk. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řezy Caffé latté.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sahnige Kaffee-Schnitte an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS