TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Caffé latté szelet
Caffé latté szelet
Recept Caffé latté szelet
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2022

Caffé latté szelet

Fenomenális kávés szelet tejszínhabbal, krémesen. Szerző: Nada

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztaalap:

6 db
tojás
120 g
porcukor
120 g
rétesliszt
2 evőkanál
kakaó
1 evőkanál
sütőpor
8 evőkanál
forró víz
3 kávéskanál
instant kávé, kevés forró vízben felolfva
2 evőkanál
olaj

Krém:

500 ml
tej
2 csomag
Caffé Latte Premium (Dr.Oetker) pudingpor
3 evőkanál
porcukor
3 evőkanál
kristálycukor
2 kávéskanál
instant kávé
200 g
vaj
2 evőkanál
rum
200 g
Créme fraiche

Kell még:

400 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és forró kávéval habosra verjük. A lisztet a kakaóval és sütőporral elkeverjük, tálba szitáljuk. Belekerül az olaj, a tojásos keverék, a forró víz.
  2. A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, kevés olajjal is meglocsoljuk, egyenletesen elkenjük rajta. Erre kerül a tészta, majd 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingporból, kristálycukorból és tejből pudingot főzünk, kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot. Végül belekerül az instant kávé, a rum és a Créme fraiche is. Egészen addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  4. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Elegyengetjük.
  5. A tetejére tejszínhabot kenünk. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása