Camembert sajtos cukkini fasírt
Ismét egy fantasztikus cukkinis recept, ami remek lehetőséget biztosít arra, hogy felhasználjuk a maradék cukkinit. A zöldséget és a camembert sajtot is nagyon szeretem, ezért egész egyszerűen a két hozzávalót házasítottam. Így született meg a camembert sajtos cukkini fasírt, amit most nem főételnek szolgáltam fel, hanem a sör mellé fogyasztottam a baráti társasággal. Hihetetlen finom: puha, kívül ropogós, a sajt pedig nagyon jó és különleges ízt kölcsönöz a fasírtnak.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 27.8.2017
Kategória: Főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 dbfiatal cukkini (kb 250 g)
1 csomagcamembert
2 dbapróra vágott újhagyma
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálzabpehely
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1 dbtojás
zsemlemorzsa
majoránna
só, bors
olaj sütéshez
- A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, nagy lyukú reszelőn héjával együtt lereszeljük.
- Hozzáadjuk a sót, elkeverjük a zabpehellyel és fél órára félretesszük. Ezalatt a sónak köszönhetően a cukkini nedvességet ereszt, és amit a zabpehely nem vesz fel, azt leöntjük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt camembert sajtot és a többi hozzávalót is (a zsemlemorzsa kivételével).
- Elkeverjük, majd a masszából kis golyókat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk.
- Forró olajon a golyókat aranybarnára sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS