Camembert sajttal töltött burgonyás-cukkinis tócsni

Hozzáadta: TopPetra, 13.9.2018
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
KÜLDÖTT KÉPEK
Még évekkel ezelőtt találkoztam először a camembert sajttal töltött burgonyás-cukkinis tócsnival. Szerencsém volt, mert frissen sülve tálalták, amikor pedig félbe vágtam, a sajt csodásan puha, folyós volt, az íze meg valami fenséges! Kívül ropogós, belül sajtos és lágy. A mennyiséget nem tudom megadni, mert mindig szemre dolgozok, ha pedig a massza túl tömény vagy folyós, akkor tojással vagy liszttel korrigálom. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.9.2018
Kategória: Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
burgonya
cukkini
camembert
tojás
vöröshagyma
fokhagyma
füstölt sonka
majoránna
só, bors
őrölt kömény
rétesliszt
zsiradék
- Mivel mindenki annyit készít, amennyis csak szeretne, így szándékosan nem adtam meg a hozzávalók mennyiségét. A lényeg, hogy a tészta jó állagú legyen.
- Nagyjából ugyanannyi nyers cukkinit és burgonyát használunk. A burgonyát és a cukkinit is meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, mennyiségtől függően hozzáadjuk a tojás, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott füstölt sonkát.
- Ízlés szerint fűszerezzük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható, nem túl sűrű masszát kapjunk.
- Serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd erre kanalazzuk rá a masszát. Nagyobb kör alakúra formázzuk – legyen nagyobb, mint a camembert darabka, amit ráteszünk. Én a sajtot hosszában és keresztben is félbe vágtam, így 4 darabot kaptam egy darab sajból.
- A sajtot rátesszük a masszára, kanállal rákanalazzuk a masszát, lenyomkodjuk, majd amikor az alsó réteg már kissé megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes sütés közben többször átfordítani.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramboráčky s cuketou, plněné hermelínem a pikantní zelný salát s křenem a červenou řepou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové placky s cuketou, plnené hermelínom a pikantný kapustový šalát s chrenom a cviklou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Placki ziemniaczane z cukinią, nadziewane serem camembert.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffel-Zucchini-Puffer mit Camembert gefüllt an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS