Camembert sajttal töltött burgonyás-cukkinis tócsni

Recept Camembert sajttal töltött burgonyás-cukkinis tócsni
KÜLDÖTT KÉPEK

Még évekkel ezelőtt találkoztam először a camembert sajttal töltött burgonyás-cukkinis tócsnival. Szerencsém volt, mert frissen sülve tálalták, amikor pedig félbe vágtam, a sajt csodásan puha, folyós volt, az íze meg valami fenséges! Kívül ropogós, belül sajtos és lágy. A mennyiséget nem tudom megadni, mert mindig szemre dolgozok, ha pedig a massza túl tömény vagy folyós, akkor tojással vagy liszttel korrigálom. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

burgonya
cukkini
camembert
tojás
vöröshagyma
fokhagyma
füstölt sonka
majoránna
só, bors
őrölt kömény
rétesliszt
zsiradék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Mivel mindenki annyit készít, amennyis csak szeretne, így szándékosan nem adtam meg a hozzávalók mennyiségét. A lényeg, hogy a tészta jó állagú legyen.
  2. Nagyjából ugyanannyi nyers cukkinit és burgonyát használunk. A burgonyát és a cukkinit is meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, mennyiségtől függően hozzáadjuk a tojás, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott füstölt sonkát.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható, nem túl sűrű masszát kapjunk.
  4. Serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd erre kanalazzuk rá a masszát. Nagyobb kör alakúra formázzuk – legyen nagyobb, mint a camembert darabka, amit ráteszünk. Én a sajtot hosszában és keresztben is félbe vágtam, így 4 darabot kaptam egy darab sajból.
  5. A sajtot rátesszük a masszára, kanállal rákanalazzuk a masszát, lenyomkodjuk, majd amikor az alsó réteg már kissé megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes sütés közben többször átfordítani.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás