TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Camembert sajttal töltött húspogácsa
Camembert sajttal töltött húspogácsa
Recept Camembert sajttal töltött húspogácsa
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept igazi ínyencség a camembert sajt kedvelőinek. Lényegében ízletes húspogácsa közé csomagolt sajtról van szó. sajt a sütés közben megolvad, és fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a húspogácsának. Salátával és burgonyával is kiváló, de akár egy jó nagy adag bucit is megtölthetünk vele. Nagyon laktató, kiadós fogás, az ízesítése pedig rengeteg lehetőséget rejt magában. Mindenki a saját szája íze szerint tudja módosítani, ízesíteni.

Viki78    ·   29.9.2017

Camembert sajttal töltött húspogácsa

Ez a recept igazi ínyencség a camembert sajt kedvelőinek. Lényegében ízletes húspogácsa közé csomagolt sajtról van szó. sajt a sütés közben megolvad, és fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a húspogácsának. Salátával és burgonyával is kiváló, de akár egy jó nagy adag bucit is megtölthetünk vele. Nagyon laktató, kiadós fogás, az ízesítése pedig rengeteg lehetőséget rejt magában. Mindenki a saját szája íze szerint tudja módosítani, ízesíteni.

Alapanyagok

Húspogácsa:

500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
1 marék
zsemlemorzsa
100 ml
tej
1 kv. kanál
édes őrölt pirospaprika
1 ev. kanál
metélőhagyma
1 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint só és bors

Befejezéshez:

2 db
camembert sajt
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, tejjel, pirospaprikával, apróra vágott metélőhagymával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
  2. A camembert sajtot keresztben kettévágjuk, összesen 4 darab kis sajtkorongot kapunk. A húspogácsa masszájából a sajt nagyságának megfelelő korongot formázunk, rátesszük az egyik sajtkorongot, majd lefedjük egy újabb réteg húsos keverékkel és a sajtot a húsos masszával becsomagoljuk.
  3. A sajtos húspogácsát serpenyőben, olajon aranybarnára sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása