Camembert sajttal töltött húspogácsa

Ez a recept igazi ínyencség a camembert sajt kedvelőinek. Lényegében ízletes húspogácsa közé csomagolt sajtról van szó. sajt a sütés közben megolvad, és fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a húspogácsának. Salátával és burgonyával is kiváló, de akár egy jó nagy adag bucit is megtölthetünk vele. Nagyon laktató, kiadós fogás, az ízesítése pedig rengeteg lehetőséget rejt magában. Mindenki a saját szája íze szerint tudja módosítani, ízesíteni.

Hozzáadta:, 29.9.2017
Kategória: Főételek
Camembert sajttal töltött húspogácsa

Hozzávalók

Húspogácsa:
500 gdarált sertéshús
1 dbtojás
1 marékzsemlemorzsa
100 mltej
1 kv. kanálédes őrölt pirospaprika
1 ev. kanálmetélőhagyma
1 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só és bors
Befejezéshez:
2 dbcamembert sajt
olaj

Elkészítés menete

  1. A darált húst elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, tejjel, pirospaprikával, apróra vágott metélőhagymával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
  2. A camembert sajtot keresztben kettévágjuk, összesen 4 darab kis sajtkorongot kapunk. A húspogácsa masszájából a sajt nagyságának megfelelő korongot formázunk, rátesszük az egyik sajtkorongot, majd lefedjük egy újabb réteg húsos keverékkel és a sajtot a húsos masszával becsomagoljuk.
  3. A sajtos húspogácsát serpenyőben, olajon aranybarnára sütjük.