Camembertes krumplis tócsni

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Sósak, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
KÜLDÖTT KÉPEK
A Camembertes krumplis tócsni a család számára a tökéletes előétel. A camembert és a burgonya kompozíciója, mely egyedi ízvilágot és fantasztikus látványt biztosít. A korongok minden gyerek tetszését elnyerik. Az enyémek imádják, és sokszor már az előétellel jól laknak, annyit esznek belőle.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Sósak, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
7 dbközepes krumpli
2 ev. kanálbúza finomliszt
100 mltej
4 gerezdfokhagyma
csipet majoránna
1 dbtojás
ízlés szerint só, bors
vaj a bekenéshez
1 dbcamembert
- A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tejet, zúzott fokhagymát, majoránnát, tojást, sót, borsot.%1
- A camembert sajtot 8 cikkelyre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kanállal 4 kupac burgonyát kanalazunk rá. A kupacokat a kanállal elegyengetjük, és mindegyik tetejére egy darab camembert sajtot rakunk, majd erre újabb adag burgonyát kanalazunk.
- Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ez az adag burgonya 8 korong elkészítéséheze elég.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS