Céklasaláta

Kétféle ember létezik: aki imádja és aki utálja a céklát. Mi az első csoportot képviseljük, és a céklát minden mennyiségben tudjuk fogyasztani. Legyen szó levesről (az a jó kis borscs!), salátáról, savanyúságról, vagy akár céklás süteményről. Legutóbb pedig ezt az isteni, főtt céklából készült céklasalátát készítettem el. A céklát tojással és reszelt sajttal tuningoltam, a fűszerek mellett pedig natúr joghurttal locsoltam meg. Hidegen a legfinomabb! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Céklasaláta

Hozzávalók

300 gcékla
2 dbtojás
80 greszelt sajt
3 ev. kanálnatúr joghurt
csipet só, bors, őrölt pirospaprika
1 gerezdfokhagyma

Elkészítés menete

  1. A céklagumót meghámozzuk, vízbe tesszük, majd forrástól számított 30-40 percig főzzük – ez függ a nagyságától is.
  2. A tojást keményre főzzük.
  3. A megfőtt céklát felkockázzuk, hozzáadjuk a kockára vágott tojást, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a natúr joghurtot és a zúzott fokhagymát.
  4. Elkeverjük, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk, joghurttal meglocsoljuk, végül az egészet elkeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább fél órára.
  5. Köretnek, salátának, előételnek is tökéletes!