TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Cherry queen – meggyes finomság
Cherry queen – meggyes finomság
Recept Cherry queen – meggyes finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.6.2021

Cherry queen – meggyes finomság

Igaz, hogy elég sokáig tart az elkészítése ennek a finomságnak, de az íze mindenért kárpótol! Ünnepek alkalmával is simán megállja a helyét, de hétvégi finomságnak sem utolsó. A meggy és lágy krém kombinációja egyszerűen fantasztikus! Szerző: Triniti

Alapanyagok

Tészta:

100 g
kókuszliszt
100 g
darált mandula
150 g
darált mák
100 g
kristálycukor
4 db
tojássárga
8 db
tojásfehérje

Szükségünk van még:

2 ev. kanál
citromlé
400 g
fagyasztott meggy vagy meggykompót
4 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
vanília ízű pudingpor
1 kv. kanál
zselatinpor

Krém:

4 db
tojássárga
500 ml
tej
2 ev. kanál
meggylikőr
1 ev. kanál
citromlé
1/2 csésze
kristálycukor
1.5 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj

Öntet:

200 g
habtejszín
100 g
fehér csokoládé
25 ml
citromlé
25 ml
víz
1 ev. kanál
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a kristálycukrot. Amikor már a habunk fényes, hozzáadjuk a tojások sárgáját – egyiket a másik után. Ezután kerül bele a darált mák, a kókuszreszelék, a darált mandula és a sütőpor. Elkeverjük.
  2. A tésztát két részre szedjük, majd mindegyiket sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük. Elegyengetjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A megsült tésztákat kihűtjük.
  3. A krémhez tojássárgát, cukrot, pudingport elkeverjük, a tej felével csomómentesre keverjük. A tej másik felét feltesszük főni, majd amikor már forr, hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot, hozzáadjuk a citrom levét és a likőrt is.
  5. A kimagozott meggyet edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Elkezdjük melegíteni, addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a citrom levét. A keményítőt két evőkanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a meggyes alaphoz. Felforraljuk, félretesszük. A zselatint két kanál citromlében feloldjuk és ezt is hozzáadjuk. Kihűtjük, ha jól dolgoztunk, akkor puding állagú keveréket kapunk.
  6. Az egyik megsült tésztalapot megkenjük a meggyes keverékkel. Erre kerül rá a finom pudingos krém, majd lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét fehér csokis öntettel kenjük meg:
  7. A zselatint a víz és citromlében keverékében feloldjuk. Elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a meleg tejszínben feloldott csokoládéhoz. Miután alaposan elkevertük, kezdhetjük vele meglocsolni az édességet. Hűtőszekrénybe tesszük, majd felkockázzuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása