Cherry queen – meggyes finomság

Recept Cherry queen – meggyes finomság
KÜLDÖTT KÉPEK

Igaz, hogy elég sokáig tart az elkészítése ennek a finomságnak, de az íze mindenért kárpótol! Ünnepek alkalmával is simán megállja a helyét, de hétvégi finomságnak sem utolsó. A meggy és lágy krém kombinációja egyszerűen fantasztikus! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gkókuszliszt
100 gdarált mandula
150 gdarált mák
100 gkristálycukor
4 dbtojássárga
8 dbtojásfehérje

Szükségünk van még:

2 ev. kanálcitromlé
400 gfagyasztott meggy vagy meggykompót
4 ev. kanálkristálycukor
2 kv. kanálvanília ízű pudingpor
1 kv. kanálzselatinpor

Krém:

4 dbtojássárga
500 mltej
2 ev. kanálmeggylikőr
1 ev. kanálcitromlé
1/2 csészekristálycukor
1.5 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj

Öntet:

200 ghabtejszín
100 gfehér csokoládé
25 mlcitromlé
25 mlvíz
1 ev. kanálzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a kristálycukrot. Amikor már a habunk fényes, hozzáadjuk a tojások sárgáját – egyiket a másik után. Ezután kerül bele a darált mák, a kókuszreszelék, a darált mandula és a sütőpor. Elkeverjük.
  2. A tésztát két részre szedjük, majd mindegyiket sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe tesszük. Elegyengetjük, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A megsült tésztákat kihűtjük.
  3. A krémhez tojássárgát, cukrot, pudingport elkeverjük, a tej felével csomómentesre keverjük. A tej másik felét feltesszük főni, majd amikor már forr, hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot, hozzáadjuk a citrom levét és a likőrt is.
  5. A kimagozott meggyet edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Elkezdjük melegíteni, addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a citrom levét. A keményítőt két evőkanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a meggyes alaphoz. Felforraljuk, félretesszük. A zselatint két kanál citromlében feloldjuk és ezt is hozzáadjuk. Kihűtjük, ha jól dolgoztunk, akkor puding állagú keveréket kapunk.
  6. Az egyik megsült tésztalapot megkenjük a meggyes keverékkel. Erre kerül rá a finom pudingos krém, majd lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét fehér csokis öntettel kenjük meg:
  7. A zselatint a víz és citromlében keverékében feloldjuk. Elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a meleg tejszínben feloldott csokoládéhoz. Miután alaposan elkevertük, kezdhetjük vele meglocsolni az édességet. Hűtőszekrénybe tesszük, majd felkockázzuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás