Chia mag túróval és áfonyával

A chia magnak számos pozitív tulajdonsága van, éppen ezért érdemes beépíteni az étrendbe. Könnyű vele dolgozni, és nagyon finom pudingok készíthetők belőle. Reggelire és vacsrára is tökéletes. Ebben a változatban a tejbe áztatott chia magot túróval és áfonyával készítettem el. A chia mag magába szívja a nedvességet, zselés állagú lesz, és fogyaszthatjuk. tej helyett akár joghurtba is áztathatjuk. Szerző: kocmax

Hozzáadta:, 24.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Recept Chia mag túróval és áfonyával

Hozzávalók

1 ev. kanálchia mag
2 ev. kanálzsírszegény túró
100 mlalacsony zsírtartalmú tej
1 ev. kanálcukor
1 marékáfonya

Elkészítés menete

  1. A chia magot tejbe áztatjuk, legalább pár órára, óránként megkeverjük.
  2. Leszűrjük, a tejet pedig hozzáadjuk a túróhoz. A tejes túróhoz hozzáadunk egy kevés cukrot, jó alaposan elkeverjük.
  3. A maradék cukrot hozzáadjuk az áfonyához és leturmixoljuk.
  4. A poharak aljára tesszük a chia magot, erre kerül egy réteg áfonya, majd az áfonyára rákanalazzuk a túrót.

Blogom: Vaříme bez tuku