CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel

Ez a fogás egy tipikus vasárnapi gyors édesség, amivel délutánonként szoktam meglepni a családot. A CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel talán az egyik legfinomabb, gyors sütemény, amit valaha készítettem. Én odavagyok a cikk-cakkban elkevert világos és kakaós tésztáért, valamint a tésztára kanalazott pudingért. Az egészet készre sütjük, a tetejére pedig ízlésesen rákanalazzuk a tejfölös keveréket.

Hozzáadta:, 20.1.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Recept CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
280 grétesliszt
250 gporcukor
100 mlolaj
100 mllangyos víz
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálkakaó
1 dbsütőpor
Puding:
1 ltej
5 ev. kanálkristálycukor
2 dbpuding (eper, málna, csoki…)
Szükségünk lesz még:
800 gtejföl
4 ev. kanálkristálycukor
2 dbvaníliacukor
1 dbfahéjas cukor
2 dbfahéjas cukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, fokozatosan beleöntjük az olajat és a vizet. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá dolgozzuk. A tojáshabot óvatosan belekeverjük a habos cukros tojássárgás keverékhez, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét mély, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, a másik feléhez kakaót adunk. A kakaós tésztát cikk-cakkosan ráöntjük a világos tésztára.
  2. A tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingot szintén cikk-cakkosan ráöntjük a tésztára, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. A forró, gőzölgő süteményre rákanalazzuk a cukorra, vaníliacukorral és egy csomag fahéjas cukorral elkevert tejfölt, a tetejét pedig utolsó lépésben fahéjas cukorral megszórjuk.
  4. Kihűtjük, felkockázzuk és tálaljuk.