TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel
CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel
Recept CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a fogás egy tipikus vasárnapi gyors édesség, amivel délutánonként szoktam meglepni a családot. A CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel talán az egyik legfinomabb, gyors sütemény, amit valaha készítettem. Én odavagyok a cikk-cakkban elkevert világos és kakaós tésztáért, valamint a tésztára kanalazott pudingért. Az egészet készre sütjük, a tetejére pedig ízlésesen rákanalazzuk a tejfölös keveréket.

Babu27    ·   20.1.2018

CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel

Ez a fogás egy tipikus vasárnapi gyors édesség, amivel délutánonként szoktam meglepni a családot. A CIKK-CAKK pudingszelet édes cukros tejföllel talán az egyik legfinomabb, gyors sütemény, amit valaha készítettem. Én odavagyok a cikk-cakkban elkevert világos és kakaós tésztáért, valamint a tésztára kanalazott pudingért. Az egészet készre sütjük, a tetejére pedig ízlésesen rákanalazzuk a tejfölös keveréket.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
280 g
rétesliszt
250 g
porcukor
100 ml
olaj
100 ml
langyos víz
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
kakaó
1 db
sütőpor

Puding:

1 l
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
2 db
puding (eper, málna, csoki…)

Szükségünk lesz még:

800 g
tejföl
4 ev. kanál
kristálycukor
2 db
vaníliacukor
1 db
fahéjas cukor
2 db
fahéjas cukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, fokozatosan beleöntjük az olajat és a vizet. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá dolgozzuk. A tojáshabot óvatosan belekeverjük a habos cukros tojássárgás keverékhez, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét mély, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, a másik feléhez kakaót adunk. A kakaós tésztát cikk-cakkosan ráöntjük a világos tésztára.
  2. A tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingot szintén cikk-cakkosan ráöntjük a tésztára, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. A forró, gőzölgő süteményre rákanalazzuk a cukorra, vaníliacukorral és egy csomag fahéjas cukorral elkevert tejfölt, a tetejét pedig utolsó lépésben fahéjas cukorral megszórjuk.
  4. Kihűtjük, felkockázzuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása